125 одиниць вогнепальної зброї здали черкащани міліції

125 одиниць вогнепальної зброї здали черкащани міліції

На території області завершився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв, який тривав з 1 по 31 жовтня 2014 року. За час проведення заходів п’ятеро осіб, які добровільно здали зброю та боєприпаси звільнені від кримінальної відповідальності.
Із загальної кількості добровільно зданої зброї та спеціальних засобів в особисте користування громадян, в установленому законом порядку, зареєстровано 22 одиниці мисливської гладкоствольної зброї та 1 пристрій травматичної дії, що в подальшому дасть змогу використовувати їх для охорони власного помешкання та полювання. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі міліції.

В цілому вжиті агітаційні заходи сприяли тому, що до органів внутрішніх справ добровільно було здано 125 одиниць вогнепальної зброї, з яких: 2 одиниці нарізної зброї армійських зразків, 5 – мисливської нарізної, 58 – мисливської гладкоствольної, 1 – холодної, 3 – саморобної зброї, 56 – спортивної зброї. Вся зброя без виключення перевірялась за обліками органів внутрішніх справ, як викрадені, втрачені або така, яка могла бути використана під час скоєння тяжких кримінальних правопорушень.

Також здано 31 одиниця газової зброї і 12 пристроїв травматичної дії. Окрім цього до органів внутрішніх справ області здано ще 1049 різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 34 снаряди, 3 міни та 69 гранат.
Аналізуючи результати проведення місячника, можна стверджувати, що й досі до ОВС здають, зброю та боєприпаси часів Великої вітчизняної війни, які знаходять під час проведення земельних робіт, на будівництві, ремонтах тощо.

Так, 50-річний житель міста Корсунь-Шевченківського звернувся з заявою до місцевого райвідділу міліції про добровільну здачу металевої частини гвинтівки „Мосіна” часів ВВВ, яку він виявив під час проведення земляних робіт. 33-річний житель міста Умань звернувся райвідділу з заявою про здачу 66 гранат „РГД-33”, 3 гранат „Ф-1”, 1 міни, 12 снарядів, який останній знайшов під час проведення земельних робіт в одному із сіл Уманського району.
Правоохоронці Черкащини вкотре наголошують, що згідно частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України – добровільна здача зброї звільняє громадян від покарання. До слова, якщо громадянин у вказаний термін здав до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну чи газову зброю, то в подальшому він має можливість, після оформлення відповідних документів, зареєструвати її в особисту власність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x