На Катеринопільщині стартувала третя фаза проекту ЄС/ПРООН

На Катеринопільщині стартувала третя фаза проекту ЄС/ПРООН

Під час третьої фази Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» надаватиме підтримку обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик і досвіду та подальшого поширення такого підходу в Черкаській області. Діяльність Проекту буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища й водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Про це йшлося на презентації третьої фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що відбулася днями під час районного семінару У заході взяли участь голова Катеринопільської районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, голова районної ради Олександр Комаренко, координатори Черкаського обласного підрозділу впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Анна Бабкова та Людмила Страшна, голови сільських та селищних рад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших органів виконавчої влади, закладів освіти, медицини, культури, представники громадськості та засобів масової інформації.

У ході семінару керівники району та представники Черкаського обласного підрозділу впровадження Проекту підписали тристоронню Угоду про партнерство між Катеринопільською районною державною адміністрацією, Катеринопільською районною радою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй. Основною метою є готовність місцевих громад та місцевої влади до повномасштабного впровадження підходу до розвитку, орієнтованого на громаду. У рамках підписаної угоди на конкурсній основі буде відібрано чотири громади Катеринопільського району на участь у проекті.

Голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко зазначила, що для громад такі проекти є стимулом для розвитку.
– Сьогодні можна впевнено сказати, що реалізація Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Катеринопільщині дала прекрасні результати. Було продемонстровано ефективність партнерства громади, районної та місцевої влади й бізнесу. Під час другого етапу цієї роботи реалізовано чотири мікро-проекти громад у селах Пальчик, Новоселиця, Вербівець та Радчиха. І це завдяки, в першу чергу, самим громадам, які повірили у свої сили й у можливість змінювати своє життя на краще.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x