На Чигиринщині збирають ранні зернові

На Чигиринщині збирають ранні зернові

Цього року аграрії приступили до жнив пізніше ніж зазвичай. Це пов’язано із значною кількістю опадів, які випали впродовж червня. Проте, незважаючи на примхи природи, район приступив до збору врожаю 2015 року. На сьогодні погодні умови цілком задовільні для жнив. Погода стала на бік аграріїв і працівники, які не будуть баритися, то зі своїм завданням успішно впораються. Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

Усіма категоріями господарювання планується зібрати ранній зернових та зернобобових культур на площі 12953 га.

Жнива розпочалися 2015 з 1 липня в ТОВ «Жемчужина – Агро 2009» та філія «Чигирин» ТОВ СП «НІБУЛОН» збором озимого ріпаку. Станом на 15 липня в районі обмолочено 1503 га ранніх зернових культур, або 11,9 % до плану, середня урожайність 39,0 ц/га. У тому числі озимої пшениці намолочено 5206 тонн при середній урожайності 42,5 ц/га. На сьогодні обмолочено 121 га озимого ячменю, або 34,2 %, намолочено 499 тонн при урожайності 41,2 ц/га.

Розпочато збір ярого ячменю, урожайність становить 30,3 ц/га. Озимий ріпак зібрано на площі 1055 га, або 81,3 %, середня урожайність 18,2 ц/га.

Враховуючи конкретні умови визрівання та стан культур, буде застосовано на збирання хлібів як пряме так і роздільне комбайнування. Спосіб збирання буде визначено конкретно по кожному полю з урахуванням стану посівів, ступеня зрілості й забур’яненості площ. Під час жнив будуть задіяні 53 зернозбиральних комбайни, в тому числі високопродуктивні іноземного виробництва 38 штук. Розрахунки показують, що середнє сезонне навантаження на один комбайн становить 302 га зернових, а це значить, що за сприятливих погодних умов та чіткій організації праці ми зможемо завершити жнива ранніх зернових і технічних культур за 20 робочих днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x