Чигиринщина долучилася до спільного проекту ЄС та ПРООН

Чигиринщина долучилася до спільного проекту ЄС та ПРООН

Днями в Чигиринській райдержадміністрації відбувся семінар, під час якого презентували спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». «Нова Доба» дізналася про це в Чигиринській РДА.

Координатори повідомили, що під час третьої фази Проект надаватиме підтримку обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик і досвіду та подальшого поширення такого підходу в Черкаській області. Проект спрямований на відновлення соціальної та комунальної інфраструктур у таких пріоритетних сферах діяльності, як охорона здоров’я, збереження енергоефективності, охорона навколишнього середовища та водопостачання.

У роботі семінару взяли участь голова Чигиринської районної державної адміністрації Олександр Діскант, заступник голови районної ради Тетяна Кучеренко, координатори Черкаського обласного підрозділу впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Анна Бабкова та Людмила Страшна, голови сільських рад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості та преси.

У підсумку керівники району та представники Черкаського обласного підрозділу підписали впровадження Проекту тристоронньої Угоди про партнерство між Чигиринською районною державною адміністрацією, Чигиринською районною радою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй. Людмила Страшна зауважила, що основною метою Проекту є готовність територіальних громад та місцевої влади до повномасштабного впровадження спільного підходу для розвитку громади.
У рамках підписаної Угоди на конкурсній основі будуть відібрані чотири громади Чигиринщини для участі в проекті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x