Новий закон про вибори може зіграти злий жарт з Одаричем, – Олександр Черненко

Новий закон про вибори може зіграти злий жарт з Одаричем, – Олександр Черненко

Колишній голова Комітету виборців України та чинний народний депутат України Олександр Черненко вважає позитивом те, що в новому Законі про місцеві вибори є те, що міського голову обиратимуть у два тури.

Про це «Нова Доба» дізналася з сайту ВІККА, який посилається на Insider.

«Перший і очевидний плюс – це вибори мерів великих міст в два тури. Це те, за що ми боролися і що змішає карти практично всім чинним мерам обласних центрів – і Львова, і Києва, і Черкас, й інших міст. Тому що навіть якщо зараз вони є лідерами рейтингу, то в умовах двотуровості, все одно в них є антирейтинг, який у другому турі може зіграти злий жарт з ними», – заявив Черненко.

«Друге – це те, що результат виборів встановлюється за партійним рейтингом. Тобто, якщо раніше мажоритарник роздав в достатній кількості гречки, то він майже гарантовано проходив. Тепер же, якщо він купив округ, але його партія не пройшла, то він не отримує мандат», – розповів про ще одну перевагу колишній очільник КВУ.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, оприлюдненим дослідницько-аналітичним центром «Енігма» навесні цього року, лідером виборчих симпатій у Черкасах є чинний міський голова Сергій Одарич. Водночас він має значний антирейтинг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x