Відгодівельний комплекс у Жашківському районі знайшов інвестора

Відгодівельний комплекс у Жашківському районі знайшов інвестора

Жашкіською районною державною адміністрацією, управлінням агропромислового розвитку, за сприянням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації проводиться робота щодо активізації інвестиційної діяльності пошуку іноземних інвесторів у економіку району. У сільському господарстві Жашківського району та обслуговуючих галузях вже працюють іноземні інвестори – німці, голландці, французи. Іноземні фахівці це завжди нові знання, сучасні технології, приклад успішного виробництва, обмін досвідом та відповідно внутрішня конкуренція.

Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківській РДА.

Ще один іноземний інвестор, який виявив бажання працювати та вкладати кошти на Жашківській землі – товариство з обмеженою відповідальністю «Фуд Солюшн». З ним укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності під господарськими будівлями і дворами для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами населеного пункту, в адміністративних межах Соколівської сільської ради Жашківського району на площі 14,5 га..

Бувший відгодівельний комплекс, який не працював більше 20 років, та до складу якого входять 9 приміщень – телятників, 1 приміщення – свинарник, ряд обслуговуючих нежитлових будівель та споруд, товариством «Фуд Солюшн» викуплено. Товариством проведено ґрунтовний юридичний, фінансовий, технічний та екологічний аудит об’єктів, які придбані.

Дана земельна ділянка, крім наявних будівель дозволяє будувати нові приміщення. На сьогоднішній день товариством здійснюється реконструкція придбаних власних приміщень, 3 телятники на 450 голів молодняку ВРХ кожний, відремонтовані.

Розпорядженням районної державної адміністрації, з метою організації сільськогосподарського виробництва, раціонального використання і впорядкування сільськогосподарських угідь у межах землекористувань ТОВ «Фуд Солюшн» надано дозвіл на розробку проекту землеустрою, що забезпечує еколого – економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування сільськогосподарських угідь загальною площею 14,5 га.

ТОВ «Фуд Солюшн» є одним із представників холдингу OSI Food Solutions, яке є всесвітнім партнером компанії МакДональдз з 1955 року з постачання м’ясних напівфабрикатів для сандвічів по всьому світу.

Очікування та надії району на даний проект досить великі. Комплекс може стати унікальним не лише з погляду впровадження новітніх технологій, але і в тому, що на одному виробничому майданчику планується утримувати найбільшу кількість молодняку великої рогатої худоби в районі до 5 тис.голів.

У даному виробничому комплексі планується створення всіх умов для високої продуктивності тварин: генетика; збалансоване годування; високотехнологічне обладнання; висококваліфікований управлінський та обслуговуючий персонал. В основі вирощування молодняку ВРХ – політика біологічної безпеки, що передбачає вимоги до окремого утримання груп тварин з урахуванням їх спеціалізації під час відгодівлі, ізольованості тваринницьких комплексів, моніторингу тварин, що надходять до комплексу, спостереження за здоров\’ям поголів\’я та здійснення інших профілактичних заходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x