Держава допомагатиме ОСББ заощаджувати на утепленні будинків

Держава допомагатиме ОСББ заощаджувати на утепленні будинків

Задля економії природних ресурсів і коштів українців держава та державні банки пропонують декілька програм для ОСББ, які допоможуть значно зменшити витрати на тепло та електроенергію. Про це на зустрічі-семінарі голів об’єднання співвласників багатоквартирних будинків з представниками банків зазначив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Однією з основних проблем, які зараз постають перед Україною, є забезпечення енергетичної незалежності держави. Зараз це − стратегічне завдання Уряду, для виконання якого вже створено низку державних ініціатив.

− Громадяни не дуже довіряють державі та з осторогою беруть участь в ініційованих нею програмах, а слово «кредит» має стійкі негативні асоціації у свідомості українців. Однак, ціни на комунальні послуги змушують громадян шукати нові способи економії тепла та електроенергії, щоб заощадити, − відзначив Юрій Сас. – Субсидії є тимчасовою допомогою, але не вирішують проблеми економії сімейного бюджету. Варто думати про утеплення будинків чи модернізацію теплових пунктів в ОСББ, що є своєрідною інвестицією у майбутнє.

Одним із способів заощадження є утеплення фасадів будинку, модернізація теплових пунктів, заміна вікон та дверей. Для проведення такого ремонту силами ОСББ держава пропонує вигідні умови кредитування та зобов’язується взяти на себе частину витрат.

Державні банки, зокрема «Укргазбанк» та «Ощадбанк», співпрацюючи з державою, надають вигідні кредити для співвласників багатоквартирних будинків та відшкодовують до 40 % коштів, витрачених на проведення ремонту всього будинку. Крім того, у місті Черкаси діє програма з покриття до 70 % витрат на утеплення будинку для співвласників багатоквартирних будинків. За словами Юрія Саса, допомогу ОСББ у найближчому майбутньому можуть надавати і з обласного бюджету.

− Держава активно працює над тим, щоб зменшити залежність українців від енергоресурсів та їхні витрати за тепло. Тож члени ОСББ мають проявити власну ініціативу та підтримати державні програми, аби витратившись зараз, значно заощадити у майбутньому, − підсумував заступник голови Черкаської ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x