На купівлю котла Ощадбанк позичає гроші, а держава частково повертає кредит

На купівлю котла Ощадбанк позичає гроші, а держава частково повертає кредит

Нещодавно в Україні набрала чинності урядова програма по енергозбереженню. Тепер кожен, хто хоче встановити вдома котел, що працює на будь-яких видах палива та енергії, крім природного газу, може звернутися за кредитом до Ощадбанку. При цьому держава обіцяє повернути 20% позичених грошей.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі відомства.
Аби електричні або твердопаливні котли стали доступнішими, уряд виділив 50 млн грн.

– Реалізація цієї програми має стратегічне значення для всієї України, адже допоможе уникнути газової залежності від Росії, – розповідає директор департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерія Малахова. – Нині спільно з урядом розроблено ефективний механізм кредитування, який дозволить перейти на альтернативні види опалення тридцяти чотирьом тисячам домогосподарств.

Кредит надається на строк до 36 місяців. Ставка – 25% річних, обов’язковий початковий внесок – 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1 000 грн, максимальна – 30 000 грн. Програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту.

Ощадбанк та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, яке є головним розпорядником виділених коштів та відповідальним виконавцем зазначеної програми енергозбереження, розробили такий механізм отримання кредиту.
– Для отримання грошей від банку потрібно зробити п’ять простих кроків. По-перше, обрати товар у магазині та, отримавши рахунок-фактуру, надати його до установи банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту, – розповідає Валерія Василівна. – Далі банк приймає рішення щодо видачі кредиту.
Позичальник сплачує продавцю обов’язковий початковий внесок у розмірі від 10% від вартості котла та надає до банку відповідні підтверджувальні документи.

– Після укладення кредитного договору банк перераховує кошти на рахунок продавця, а позичальник надає до банку документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця, – додає Валерія Малахова.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, в свою чергу, перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис грн. Ці гроші перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкриті в Ощадбанку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x