Володимир Бондаренко: «Черкаська ТЕЦ» – надійний партнер громади міста Черкаси»

Володимир Бондаренко: «Черкаська ТЕЦ» – надійний партнер громади міста Черкаси»

– Черкаська ТЕЦ тепло і гарячу воду дає стабільно. За 50 років жодного разу не було зривів опалювального сезону. Ми пишаємося тим, що Черкаси – одне з небагатьох міст України, де протягом усього року є гаряча вода. І в цьому велика заслуга саме працівників Черкаської ТЕЦ!

Володимир Бондаренко: «Черкаська ТЕЦ» - надійний партнер громади міста Черкаси»

Останні кілька років проводимо гідравлічні випробування теплових мереж поетапно. Я вважаю, що цей новий підхід до гідравлічних випробувань дає значно більшу гарантію і надійність взимку. Ми частково ідемо таким шляхом: якщо ми міняємо планово ділянки якоїсь мережі, то ставимо і попередньо ізольовані труби, уникаючи таких тепловтрат, які були раніше. Надійність такої прокладки – 50 років. Але на жаль, аби зробити все це одразу, підприємству потрібні дуже великі кошти.

Володимир Бондаренко: «Черкаська ТЕЦ» - надійний партнер громади міста Черкаси»

Все обладнання кожного року проходить якщо не капітальний ремонт, то середній або поточний. Кожний насос, кожен підігрівач, кожна турбіна щороку влітку виводиться в ремонт. Паралельно ми виконуємо і роботи з модернізації. Ми побудували третю підкачуючу насосну станцію, вклавши понад 20 мільйонів гривень у будівництво, це значно покращило гідравлічний режим у місті. За останні роки ми реконструювали градирню № 2, куди було вкладено майже 14 мільйонів гривень. На десятки років ми спокійні, що вона буде працювати, даючи більшу ефективність та економію палива. Включена в роботу нова трансформаторна ПФГ-4, яка восени 2013 року була пошкоджена вогнем внаслідок конструктивного браку московського заводу-виробника. Нині встановлено новий український трансформатор вартістю майже 7 млн гривень – його якість і безпечність вітчизняний виробник гарантує. У селі Хутори раніше виникали проблеми з грунтовими водами, пов’язані із золовідвалом. Ми там наростили дамбу і зробили обвідні канали, таким чином, сьогодні проблеми затоплення села Хутори практично немає.

Володимир Бондаренко: «Черкаська ТЕЦ» - надійний партнер громади міста Черкаси»

Загалом лише за останні 4 роки сума інвестицій, вкладених у підприємство, склала близько 370 млн грн. Місто неспроможне утримувати і експлуатувати таке складне виробництво на належному рівні. Для простого споживача немає жодної різниці, яка форма власності Черкаської ТЕЦ. Тарифи, рентабельність – все під контролем держави – хоч комунальне підприємство, хоч державне. Доход громади від цього ніяк не залежить. Черкаським родинам теж байдуже яка форма власності у підприємства – їм головне, щоб у квартирах було тепло.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x