Лише 10 днів, чи аж 10 діб?

Лише 10 днів, чи аж 10 діб?

Учора о 4.30 ранку до Черкас із зони АТО прибули бійці 128-ої окремої гірничо-піхотної бригади Збройних Сил України.
Упродовж 3 місяців понад 20 наших земляків відважно служили на передовій в зоні антитерористичної операції. А цього дня нарешті побачились із рідними, друзями та знайомими.

Серед прибулих – Тарас Теліженко, син моїх добрих знайомих – Теліженків: народної майстрині, заслуженої художниці України Олександри Василівни та Заслуженого художника України, скульптора, знаного в Україні майстра витинанки, Миколи Матвійовича.

Зупинюсь, бо хочу розповісти про цю справжню українську патріотичну родину.
У Миколи Матвійовича і Олександри Василівни двоє дітей: Тарас, якого щойно зустріли рідні та Леся – відома в Україні дизайнерка одягу, аксесуарів тощо. Леся – вдова одного з лідерів УНА-УНСО Руслана Зайченка. Нині Леся виховує малого Аскольда, який вже став школяриком.

Тарасова ж кохана й кохаюча дружина, Лариса, також митець. Вона мистецтвознавець, лялькарка. Учасник багатьох Всеукраїнських, регіональних та міжнародних виставок, фестивалей, благодійних аукціонів. Кращі її твори є в приватних колекціях України, Бельгії, Австрії, Італії, Словаччини, США, Канади.

Отже, така славна родина. І родина пишається рідним Тарасом, який не зважаючи ні на що, став на захист рідної землі. І ось приїхав на 10 діб. Так, усього на 10 діб. Але, теорія відносності й народна мудрість стверджує: для когось це усього 10 діб, а комусь і аж 10 діб.
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Тарас перед від\’їздом.
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Тарас там…
І ще ось яка невезуха: батько не зміг зустріти сина. Микола Матвійович потрапив із захворюванням до відділення судинної хірургії Черкаської обласної лікарні. І тепер щоденно лежить під крапельницями та ще й з забороною переміщатися сходами, швидко ходити тощо. Але син-боєць, усе й усіх кинувши, дізнавшись про таке, кинувся мерщій до лікарні й потрапив до батька. В палаті вони вже зустрілися. Уявіть лише, якою та зустріч була…
Ну й на завершення, уявімо, як щасливо пройдуть ці аж (чи лише?) 10 діб…
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Микола Теліженко.
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Олександра Теліженко.
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Кохана Лариса…
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Леся.
Лише 10 днів, чи аж 10 діб?
Руслан Зайченко.

Знаєте, оце сидів, писав, а очі чомусь у самого на мокрому місці. І з чого це? Та не від горя! Від радості! За близьких мені людей

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x