В очікуванні свята

В очікуванні свята

Минулий рік – це все ж таки не дрібниця, цілих 365 днів. І згадати, що ми від нього очікували рік тому, може, не так уже й легко, але, безперечно, корисно. Очікуючи нового року, ми мріємо, щоб усе погане залишилося в минулому, а добре примножилося в наступному. Чи справдилися наші очікування? Чим запам’ятався нам рік, що минає? Які сподівання на рік прийдешній? Як плануєте заустрічати 2014-ий? Із цими запитаннями «Нова Доба» звернулася до відомих людей Черкащини.

В очікуванні свята

Голова Чигиринської районної ради Ганна Совгира:
– Серед найяскравіших подій минулого року – відновлення роботи дитячих закладів у селах, в яких вони не діяли десятиліття. Зокрема, запрацювала школа-сад у Мельниках і відновив роботу дитячий садок у Красносіллі. Крім того, нам вдалося відремонтувати будівлю колишнього кінотеатру, в якій незабаром відкриють торговельний центр. А це, у свою чергу, дасть можливість дати роботу 40 жителям. У районі панує мир, спокій, з’являються нові робочі місця – це, на мою думку, головне в нашій роботі.
Новий рік святкуватиму, як і зазвичай, у колі рідних і друзів. Маємо своєрідну святкову традицію виїжджати до соснового лісу й проводити цей день на природі.

В очікуванні свята

Головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник:
– Безперечно, 2013-й рік запам’ятається черкащанам відкриттям обласного діагностично-консультативного Центру, яке здійснив Президент України. У ньому діє унікальне обладнання – магнітно-резонансний і комп’ютерний томографи тощо. Крім того, розпочалася реконструкція обласного перинатального центру, відкриття якого стане однією з найголовніших подій наступного року.
Для мене Новий рік – це сімейне свято. Щороку святкую його з дружиною і донькою.

В очікуванні свята

Заступник директора з наукової роботи Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Людмила Шевченко:
– Рік видався дуже насиченим через підготовку до святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка, який відбудеться 2014 року. Багато приємних вражень отримала від роботи з шанованим фотомайстром, лауреатом Шевченківської премії Василем Пилип’юком. Так, цими днями побачила світ його книжка «Шевченкова посвята», де батьківщина Кобзаря подана в зовсім новому ракурсі.
Як і завжди, новорічні свята проведу з батьками, також відзначатиму їх і з колективом.

В очікуванні свята

Наталія Побірченко, ректор Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини:
– Щороку відзначаю свято Нового року вдома. Збираються діти, внуки. Разом вечеряємо, спілкуємося, дивимося новорічні телепередачі.
Рік запам’ятався значними досягненнями як викладачів, так і студентів. Це перемоги в різноманітних міжнародних і всеукраїнських конкурсах, виставках, спортивних змаганнях. Дев’ять викладачів захистили докторські дисертації, три з них – під моїм керівництвом. У нас цього року хороший набір студентів, усього на 12-ти факультетах навчається 8 тисяч осіб. У вересні до нас завітав міністр освіти і науки України Дмитро Табачник і дав високу оцінку нашому університетові. Та найголовнішою подією року вважаю створення нового структурного підрозділу університету – Канів¬ського гуманітарного інституту та наказ Міністерства освіти і науки №1821 від 24 грудня 2013 року “Про заходи, пов’язані з утворенням Канівського коледжу культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини”, завдяки якому ми зможемо підняти цей заклад на новий рівень.
А для мене рік пам’ятний присвоєнням звання «Заслужений працівник освіти України» та нагородженням на колегії обласної державної адміністрації Почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною».

В очікуванні свята

Любов Правдіна, генеральний директор телерадіокомпанії «ВІККА»:
– Зустрічатиму Новий рік у сімейному колі. До нас уже традиційно приходять мої двоюрідні сестри з чоловіками, мама, її брат. Окрім застілля, організовуємо й культурну програму: розіграші, вручення подарунків. За хвилину до півночі записуємо бажання на папірцях, спалюємо, вкидаємо в бокали з шампанським і випиваємо.
Думаю, наступний рік буде кращим. Оскільки рік Коня обіцяє успіх і перемоги тим, хто працює. До того ж, це мій рік. А 2013-ий запам’ятався подіями в країні, зокрема євромайданом, виборами на Черкащині. В особистому житті – були подорожі по Україні й за кордон, але головне – здійснилася моя мрія: почала вчитися малювати під керівництвом Тетяни Черевань. А ще незабаром ТРК «ВІККА» переїжджає в інше приміщення, спеціально відремонтоване під телерадіокомпанію. І сподіваюся, що 31 грудня з колективом піднімемо бокали шампанського вже на новому місці.

В очікуванні свята

Валентина Коваленко, голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України:
– Рік, що минає, лишає по собі чимало позитивних вражень. Було багато людських радощів, які стали й моїми. Найдужче запам’ятався літературний вечір до 90-річчя Михайла Іванченка. Відзначали 35-річчя літературного об’єднання імені Василя Симоненка. Ще й досі переживаю ейфорію майдану.
Новий рік зустрічатиму з близькими. Маю гарненьку хатинку за містом, тож опівночі разом із рідними вийдемо в засніжений ліс, вип’ємо по келиху шампанського й подивимося, як салютуватиме Білозір’я.

В очікуванні свята

Віталій Войцехівський, міський голова Золотоноші:
– Традиційно зустрічаю Новий рік із сім’єю. А десь о пів на другу ночі йдемо до міської ялинки, де збираються золотонісці.
Рік, що минає, запам’ятався тим, що «Фестиваль чорно¬бривців», який уже вчетверте відбувся в Золотоноші, набув статусу всеукраїнського. Закінчуємо рік без боргів, зарплати всім бю¬джетникам буде виплачено – тож стало спокійніше на душі. Від прийдешнього року чекаю стабільності.

В очікуванні свята

Сергій Зайцев, заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків облдержадміністрації:
– Це був якийсь чудернацький рік, приємного трапилося не так і багато, але про це не хочеться згадувати. Запам’яталося жарке літо, а от зими поки що немає. А ще 29 грудня відзначатимемо день народження донечки, їй виповнюється три роки. Поєднаємо два свята: Новий рік і народини Софії, зберуться всі рідні, чекаємо на родичів із Росії.

В очікуванні свята

Володимир Бабенко, голова Апеляційного суду Черкаської області:
– Запам’яталося одразу декілька подій. Це, звичайно ж, судова реформа, що зробила всю систему відкритішою, доступнішою. Зокрема, суди нашої держави увесь рік працювали за новим Кримінальним процесуальним кодексом, який зробив кримінальну юстицію гуманнішою. Поменшало за¬триманих у слідчих ізоляторах, адже тепер людей з нетяжкими злочинами не мають права ув’язнювати. Зменшилася кількість скарг на неправомірні дії правоохоронних органів та скоротилися строки тримання підозрюваних під вартою.
Ще в 2013 нарешті розпочато реконструкцію нового приміщення нашого суду. Хочу підкреслити, що під час реконструкції враховуються думки всіх експертних організацій. Відтак, нове приміщення буде адаптованим до всіх категорій населення, зокрема і до людей з обмеженими фізичними можливостями.
А як батько я запам’ятаю те, що цього року моя донька вирішила продовжити правничу династію – вступила до Одеської національної юридичної академії.
Цей Новий рік, як і всі попередні, зустрічатиму в родинному колі за святковим столом. Будуть подарунки, шампанське, ялинка – усе, як завжди.
Щодо планів, то не люблю говорити про них, краще просто системно працювати. Скажу одне: планів багато й про їх утілення в життя ми обов’язково розповідатимемо.

В очікуванні свята

Вікторія Сухенко, керівник зразкового художнього колективу сучасної хореографії «Вікторія»:
– Це був дуже насичений і яскравий рік. Побували на чемпіонаті світу в Угорщині, п’ятеро наших танцівників здобули звання чемпіонів. Також поставили новий мюзикл «Аліса в Країні Чудес», прем’єра якого відбулася 21 грудня в ПК «Дружба народів». Кошти від мюзиклу передамо на лікування онкохворих дітей. А от Новий рік планую зустрічати в спо¬кійній, затишній, домашній атмосфері, традиційно в колі найближчих друзів.

В очікуванні свята

Володимир Рябошапка, голова Корсунь-Шевченківської районної ради:
– У 2013 році вдалося втілити давню мрію бага¬тьох жителів Корсунщини, а саме – провели газ у Шендерівку. Люди вже й не сподівалися, що це коли-небудь трапиться. Проте лишається чимало проблемних моментів, зокрема з проплатами в казначействі: через за¬тримку не маємо за що купити пальне для шкільних автобусів.
А ще в цьому році в мене трапилася пречудова подія – народилася внучка. Тож Новий рік зустрічатиму в колі сім’ї, з дітьми та внуками.

В очікуванні свята

Ольга Гладун, директор Черкаського обласного художнього музею:
– Наш заклад виграв гранди двох міжнародних фондів, а відтак матимемо кошти на реалізацію проектів. Також музей виграв щорічний конкурс «100 кращих товарів» за якісне надання послуг. Тож рік минув насичено.
27 грудня відзначатимемо свято в колі колективу, чекаємо на камерний хор «Канон», який заспіває колядок і щедрівок. Новий рік планую зустріти разом із сім’єю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x