Правоохоронці області виявили 47 «ухилянтів» від військової служби

Правоохоронці області виявили 47 «ухилянтів» від військової служби

З моменту оголошення першої хвилі мобілізації у зв’язку з загостренням конфлікту на сході України, правоохоронними органами Черкаської області зареєстровано 47 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову за мобілізацією та 1 – від призову на строкову військову службу.

До суду скеровано 12 кримінальних проваджень за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України. З них 11 з обвинувальними актами, у тому числі 6 з угодами про визнання винуватості та 1 кримінальне провадження з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України, у зв’язку із зміною обстановки.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Наразі судами області ухвалено 6 обвинувальних вироків по справах вказаної категорії, а 3 обвинувачених звільнено від кримінальної відповідальності, оскільки 2 виявили бажання вступити до лав Збройних сил України, а іншого у зв’язку з передачею його на поруки.

В 11 кримінальних провадженнях, тому числі 1 провадження за ст. 335 КК України (ухилення від призову на строкову військову службу), прийнято рішення про закриття на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку з відсутністю складу злочину в діях військовозобов’язаних осіб.

На даний час у провадженні органів внутрішніх справ перебувають 25 кримінальних проваджень вказаної категорії, з них у 2 провадженнях повідомлено про підозру двом військовозобов’язаним особам. Досудові розслідування тривають та перебувають на постійному контролі органів прокуратури області.

Прокуратура Черкаської області продовжує вживати заходів для повного, всебічного і неупередженого розслідування кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову за мобілізацією, а також притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x