Ющенко підтримав заповідник і майбутніх археологів ЧНУ

Ющенко підтримав заповідник і майбутніх археологів ЧНУ

Віктор Ющенко відвідав державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» у селі Легедзине на Черкащині. Він цікавився археологічними роботами, до фінансування яких активно долучився.
Ющенко підтримав заповідник і майбутніх археологів ЧНУ
Як розповів директор заповідника Владислав Чабанюк, розкопки найбільшого у світі поселення трипільської культури на Черкащині тривають із 80-их років. Проводить їх Інститут археології Академії наук України, історико-культурний заповідник «Трипільська культура», іноземні археологи. Залучаються і студенти навчальних закладів України, які проходять тут археологічну практику. «Допомогу від українських меценатів ми отримали вперше, починаючи з 1994 року. Досі про фінансування роботи вітчизняних археологів піклувався Інститут археології, шукаючи гранти та іноземних благодійників. Цього року Інститут Президента Віктора Ющенка «Стратегічні ініціативи» знайшов можливість надати фінансову підтримку українським археологам. Завдяки цьому було облаштовано табір, придбано необхідне обладнання, намети, подушки, матраци, харчування та багато інших необхідних речей», – тішиться Владислав Васильович.
Ющенко підтримав заповідник і майбутніх археологів ЧНУ

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.
Саме завдяки підтримці Віктора Ющенка стала можливою участь у розкопках і студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. 25 майбутніх істориків з ННІ історії та філософії прибули до Легедзиного.
Ющенко підтримав заповідник і майбутніх археологів ЧНУ
Директор заповідника розповідає, що Віктор Ющенко оглянув місце розкопок. Археологи показали Віктору Андрійовичу три об’єкти заповідника, які досліджуються у цьому сезоні: гігантське трипільське поселення у Тальянках, не менш цікаве поселення мідно-кам’яної доби у Доброводах та некрополь Черняхівської культури у Легедзиному. Також продемонстрували найцікавіші знахідки цього року, серед них – унікальні багатоканальні гончарні горни. Подібних ще не знайдено ніде в світі. Саме в цих горнах трипільці випалювали гончарні вироби, які теж добре збереглися на території заповідника.
Ющенко підтримав заповідник і майбутніх археологів ЧНУ
Віктор Андрійович цікавився перспективами досліджень і пообіцяв археологам подальшу підтримку. За його словами, цей приїзд до заповідника – не останній.
А майбутні археологи Черкаського національного розпочали роботу і з нетерпінням чекають нових знахідок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x