Троє приятелів заробляли на випивку крадіжками

Троє приятелів заробляли на випивку крадіжками

Щоб заробити грошей на пляшку, троє приятелів розбирали в своєму селі пустуючий будинок і продавали матеріали місцевим жителям. За декілька тижнів зловмисники завдали збитків господарю на суму понад 2 000 гривень. На сьогодні всіх учасників кримінального правопорушення встановлено, вони дають покази слідству. «Нова Доба» про це дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Катеринопільського райвідділу міліції з повідомленням про крадіжку звернувся житель міста Черкаси. Чоловік розповів працівникам міліції, що приїхавши до батьківського будинку, який знаходиться в одному із сіл Катеринопільського району та виявив відсутність даху. Протягом декількох тижнів, відколи до маєтку ніхто не приїздив, невідомі особи демонтували з будинку близько 30-ти листів шиферу.

На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду домоволодіння було виявлено, що від даху будинку залишився лише дерев’яний каркас, а шиферні листи перекриття відсутні. Поки експерти працювали над виявленням речових доказів, а слідчі спілкувалися з потерпілим, оперативники розпочали пошуки. Декілька днів правоохоронці опитували місцевих жителів та перевіряли осіб з числа раніше судимих. Пророблена робота згодом дала очікуваний результат.

Від випадкових свідків стало відомо, що троє місцевих жителя віком від 30 до 40 років нещодавно продавали в селі бувший у використанні шифер. Про походження будівельного матеріалу ніхто із покупців не цікавився, занижені ціни приваблювали людей, тому шиферні листки надто швидко розкуповували.

Зібравши достатньо доказів, які вказували на те, що саме ці троє причетні до крадіжки, вже через три дні всі фігуранти були затримані і доставлені до райвідділу міліції. Зрозумівши, що правоохоронцям все відомо, чоловіки зізнались у скоєному і на допиті все розповіли в деталях. Троє приятелів часто зустрічались «за чаркою» і коли гроші скінчились вони почали міркувати, за що купити горілки. Один із них сказав, що недавно продавав з дому старенький шифер і люди його швидко розкуповують. Інший згадав, що в селі є один будинок в якому вже давно ніхто не проживає, а немісцеві господарі приїжджають дуже рідко. Разом вони вирішили, що вночі можна демонтувати шифер з будинку, а наступного дня продати, як свій власний. Декілька тижнів зловмисники обкрадали маєток і торгували в селі краденими матеріалами, поки не потрапили до рук правоохоронців.

Наразі речові докази вилучено. Як повідомив начальник Катеринопільського райвідділу міліції Валентин Гірник, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри зловмисникам запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Триває досудове розслідування.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x