У Звенигородському лісгоспі посадили тисячу троянд

У Звенигородському лісгоспі посадили тисячу троянд

Не мільйон, але більше тисячі троянд цвіте біля контори Звенигородського лісгоспу. Часто сюди заходять на естетичну терапію – просто помилуватися цією красою і вдихнути незрівнянні трояндові аромати.

«Це наша традиція. Троянди тут ростуть з 1996 року з легкої руки Зої Миколаївни Ільченко, тодішнього директора лісгоспу. Саме їй належала сама ідея і її втілення», – відзначив директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко. У середині 90-х лісгосп узявся за розведення троянд як одного з напрямків побічного користування.

Потім масштаби згорнули, однак зовсім відмовитися від такої краси не змогли.
За ці роки назбиралася достойна колекція троянд. Зараз нею опікується провідний інженер-мисливствознавець Анатолій Ганжа. За його словами, нині в лісгоспі щороку окулірують щонайменше 2 тисячі троянд і приживлюють до півтори тисячі. Реалізовують їх працівникам і всім охочим. А таких чимало. Дещо залишається для оновлення.
У Звенигородському лісгоспі посадили тисячу троянд
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
«В нашому квітнику перед конторою зараз росте 1100 троянд різних форм. Ми експериментуємо, шукаємо новинки. Словом, робимо для душі. Уже маємо свій посадматеріал. Прищеплюємо на шипшині», – розповів Анатолій Ганжа.

Окрім троянд, тут також вирощують і незвичайні квіти, наприклад, деревовидну півонію. А в теплицях ніжаться лимони й мандарини, що доспівають під Новий рік.
Пишний квітник красиво оздоблений вічнозеленими рослинами: самшитом, туями, незвичайними ялинами. Розведення різноманітного декоративного посадматеріалу – родзинка Звенигородського лісгоспу. Тут дбають не лише про виконання завдань, норм і показників, але й про культуру виробництва.
У Звенигородському лісгоспі посадили тисячу троянд

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x