Надходження від Черкаської області до бюджетів перетнуть 5-мільярдну планку

Надходження від Черкаської області до бюджетів перетнуть 5-мільярдну планку

Наразі Черкаська область спрямувала до бюджетів усіх рівнів 4,91 млрд. гривень податків і зборів – на 70,4 млн.грн. більше ніж за весь 2013 рік. У тому числі до загального фонду державного бюджету зібрано 2,7 млрд.грн., місцевих – 2,15 млрд. грн. Річний розпис рад загального фонду місцевих бюджетів уже виконаний на 97 відсотків.
Також надійшло 3,483 млрд. гривень єдиного соціального внеску – на 225,4 млн.грн. більше, ніж за 2013 рік. На потреби Збройних Сил України перераховано 48 млн.грн. військового збору. Такі цифри озвучив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць.

Він повідомив, що п’ятимільярдну планку надходження від області до бюджетів подолають уже цього тижня. А загалом за 2014 рік очікується збір 5,15 млрд.грн. податків і зборів. Таким чином бюджети додатково отримають 316 млн.грн. Також очікуються додаткові надходження 403 млн.грн. єдиного внеску.

Про це «Нова Доба» дізналася в ДФс в Черкаській області.

Пан Коломієць подякував платникам податків і зборів Черкаської області, які незважаючи на труднощі і негаразди сьогодення дуже відповідально ставляться до сплати податків. Також він поінформував, що за результатами роботи у листопаді п.р. за рейтинговими показниками ДФСУ головне управління фіскальної служби області посідає друге місце в Україні. «Таке досягнення – не лише результат напруженої роботи всього колективу. Це цілком очікуваний наслідок нашої чесної і відкритої співпраці з платниками, громадськими організаціями, бізнес-активом, взаємодії з владними структурами. Розраховуємо, що і у грудні Черкащина себе достойно проявить», – заявив керівник фіскальної служби області.

Водночас він відмітив, що в рамках обласної ініціативної програми «Зворотній зв’язок» обласні фіскали збирають скарги, зауваження й пропозиції платників і громадськості щодо організації роботи головного управління та інспекцій на місцях. Скарги, зауваження та пропозиції можна залишати у спеціальних скриньках у місцевих центрах обслуговування платників, за номером телефону спеціальної гарячої лінії ГУ ДФС у Черкаській області 33-91-34 або на електронну адресу: zmi@ck.minrd.gov.ua.
Володимир Коломієць подякував громадським організаціям та підприємцям за надані зауваження і пропозиції, конструктивну критику, небайдужість і активну громадянську позицію, а також повідомив про вжиті заходи.

Так, в області запроваджено видачу ліцензій на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів на місцях у центрах обслуговування платників (раніше – виключно в обласному центрі). Завдяки сигналам з місць переформатовано роботу обласного підрозділу ліцензування та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Звільнено ряд працівників, на 40 відс. змінено склад цього підрозділу та взято під пильний контроль його роботу. Крім того покращено рівень обслуговування платників на місцях. Вони можуть поскаржитись на некомпетентного інспектора та отримати фахову консультацію профільного керівника обласного рівня за номером спеціальної гарячої лінії ГУ ДФС в області 33-91-34. Працівникам інспекцій вказано на недопустимість необґрунтованого неприйняття податкової звітності.

Також начальник ГУ ДФС у Черкаській області звернувся до платників і закликав їх до тісної співпраці у напрямку вдосконалення роботи головного управління: «Я прошу вас повідомити, чи відбулись насправді зміни на місцях як реакція на вашу справедливу критику та наші жорсткі заходи, а також надати свої зауваження щодо роботи територіальних органів фіскальної служби, які потребують мого негайного реагування та вирішення. З вашою допомогою ми наведемо порядок», – сказав керівник фіскальної служби області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x