Голова ОДА розповів про ситуацію з відключенням світла

Голова ОДА розповів про ситуацію з відключенням світла

Сьогодні була проведена селекторна нарада з головами РДА, міськими очільниками та за участі представників «Черкасиобленерго» щодо відключення світла в області. Про це розповів під час прес-конференції голова ОДА Юрій Ткаченко. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Питання, яке найбільше турбує населення зараз, це відключення світла без попереднього поінформування. Адже є будинки, у яких світло вимикають й по чотири рази на добу. Це все створює дисбаланс й соціальну напругу, тому було прийнято рішення з Обленерго сформувати й ще резервні графіки відключень, – повідомив Юрій Олегович.

Підприємства, які працюють цілодобово, не будуть вимикатися, бо з ладу виходять запчастини. Їм також запропонували перейти на інший графік роботи, щоб зменшити навантаження в пікові години. Більше 260 підприємств погодились, але не всі з них дотримуються цього. Така зміна графіків роботи дозволяє економити до 20% саме в пік.

Також голова ОДА підкреслив, що ситуація з відключенням світла триватиме в період опалювального сезону, адже це все пов’язано з браком вугілля на електростанціях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x