За 9 місяців 2014 року на підприємствах області травмувалося 43 працівники

За 9 місяців 2014 року на підприємствах області травмувалося 43 працівники

Про стан промислової безпеки на підприємствах області та профілактику зниження травматизму при використанні газу в побуті говорили на засіданні ради облдержадміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення, що пройшла в Департаменті соціального захисту населення ОДА.
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті соціального захисту населення Черккаської ОДА.

Провів засідання начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області Іван Кошелюк.
Як відзначив начальник відділу організації державного нагляду, управління охороною праці, ринкового нагляду та розслідування нещасних випадків територіального управління Держгірпромнагляду Леонід Бойко, у 2014 році дещо знизилася кількість нещасних випадків на виробництві. Хоча 43 травмованих працівника все ж засвідчують, що не все зроблено для уникнення каліцтва на підприємствах.

– У ряді районів спостерігається зменшення виробничого травматизмі. Це, зокрема: Драбівський, Звенигородський, Шполянський, Черкаський та інші райони. Проаналізувавши причини нещасних випадків, можна сказати, що основною причиною травмування залишається людський фактор. У першу чергу це недоліки в організації охорони праці на підприємствах з боку роботодавців та нехтування самими працюючими особистою безпекою, – повідомив Володимир Завірюха.
З метою рівномірного зниження виробничого травматизму державними інспекторами територіального управління було проведено за 9 місяців 2014 року більше 1000 перевірок об’єктів та 232 суб’єктів господарювання. При цьому виявлено 7 396 порушень нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Що стосується використання газу в побуті, то упродовж 2014 року зафіксовано 3 нещасні випадки на території Черкаської області.

Щоб запобігти травмуванню при використанні газових приладів постійно ведеться роз’яснювальна робота через засоби масової інформації, в освітніх закладах, проводяться інструктажі мешканцям квартир, а також за графіками відбуваються тренувальні заняття з бригадами аварійно-диспетчерських служб.

Наприкінці засідання був затверджений план роботи ради обласної державної адміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення на 2015 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x