На Катеринопільщині створять дві великі територіальні громади

На Катеринопільщині створять дві великі територіальні громади

Замість запланованих чотирьох територіальних спільнот на Катеринопільщині села незабаром об’єднаються у дві великі громади, аби зберегти територіальну цілісність району. У найближчому майбутньому тут діятимуть Катеринопільська та Мокрокалигірська територіальні об’єднання.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

За словами голови Катеринопільської райдержадміністрації Ольги Ніколенко, жителі району виявили власну ініціативу в створенні двох спроможних територіальних громад замість чотирьох. Обговоривши питання входження сіл району в громади спочатку на зустрічах, а згодом і на сесіях сільських рад, катеринопільці підтримали рішення про створення територіальних об’єднань з центрами в Катеринополі та Мокрій Калигірці.

− Наша мета – зберегти територіальну цілісність району. Тому люди, після ґрунтовного обговорення, погодилися об’єднатися у дві великі територіальні громади. Сільські ради вже прийняли 12 рішень про приєднання до майбутньої Катеринопільської територіальної громади, та чотири рішення про об’єднання з Мокрою Калигіркою, − зазначила Ольга Ніколенко. − У цих громадах проживатиме близько 20 тисяч та майже 4 тисячі жителів відповідно.

За словами очільниці Катеринопільщини, невирішеною залишається ситуація з селищем Єрки, жителі якого хочуть створити третю територіальну громаду району, об’єднавшись з селом Радчиха. Наразі з цього питання ведеться активне обговорення.

– Більшість черкащан розуміють, що затверджений сесією обласної ради перспективний план об’єднання громад є лише орієнтиром у процесі територіальної реформи і ніяк не загальним правилом. Тому зараз громади самі визначаються, як їм гуртуватись, – зазначив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас. – Усі зміни, що сформуються в результаті обговорень, будуть внесені у перспективний план.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x