Кам’янчани, щоб заробити на випивку, обікрали пенсіонера

Кам’янчани, щоб заробити на випивку, обікрали пенсіонера

Чоловіки, щоб заробити на пляшку, зважилися на крадіжку. Своїми діями вони нанесли збитків потерпілому на суму близько 1000 гривень. Зловмисники затримані та доставлені до райвідділу міліції для дачі показів. Їх дії слідчі кваліфікують за статтею 185 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Вранці на мобільний телефон дільничного інспектора міліції одного із сіл Кам’янського району зателефонував сільський голова і повідомив, що у 72-річного місцевого жителя вибиті вхідні двері в будинку і викрадені речі домашнього вжитку. Дільничний повідомив про дану подію чергового по райвідділу та разом зі слідчо-оперативною групою виїхав на місце пригоди.

Працівники міліції, що прибули за викликом, оглянули приміщення де сталася крадіжка та опитали можливих свідків. Потерпілий розповів міліціонерам, що ввечері пішов у гості. Повернувся вночі і побачив в будинку побували «непрохані гості», а з будинку зникли речі домашнього вжитку та інструмент.
Уважно вислухавши пенсіонера, правоохоронці вилучили речові докази та розпочали пошуки зловмисника. Працівники міліції провели подворовий обхід та перевірили місцеві пункти прийому металобрухту. Працівник одного із пунктів розповів, що двоє чоловіків приносили речі, схожі на викрадені, і надав міліціонерам їх детальний опис. В підозрюваних дільничний відразу впізнав двох місцевих жителів, 27 та 34-ох років, адже чоловіки мали на селі недобору славу та неодноразово притягувалися до відповідальності.

Під тиском незаперечних доказів зловмисники зізнались у вчиненому. Вони пояснили, що вчинили крадіжку через безгрошів’я, адже працювати не хотілося, а кошти були потрібні на оковиту. Потерпілого знали, декілька разів заходили спілкуватися по-сусідськи, тож бачили біля вхідних дверей металеві речі. Ввечері, коли стемніло, скористалися його відсутністю, вибили вхідні двері та викрали металеві вироби. На другий день крадене здали на металобрухт. Отримані незаконним шляхом 300 гривень витратили на власні потреби.

Як повідомив начальник Кам’янського районного відділу міліції Сергій Водоп\’янов чоловікам обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. За даним фактом слідчим відділенням Кам’янського районного відділу розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x