Голова облради привітала працівників архівних установ

Голова облради привітала працівників архівних установ

24 грудня 2014 року голова обласної ради привітала працівників і ветеранів Державного архіву Черкаської області з їхнім професійними святом – Днем працівників архівних установ України та 95-річчям з дня створення першої Державної архівної установи на Черкащині – Центрального народного архіву, з якого й почалася історія роботи архівних установ в області. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

Звертаючись до присутніх працівників і гостей свята, директор обласного архіву Тетяна Клименко перш за все подякувала колегам і ветеранам архівної справи установи за багаторічну віддану й кропітку роботу, за повсякденну самовідданість справі збереження історичних документів. Адже саме їхніми стараннями формується потужний інформаційний ресурс, що дає можливість широкому загалу наших краян – науковцям, історикам, студентам і тим, кого цікавить історична спадщина, поповнити знання про свій народ і пройдений ним шлях, відчути подих героїчної минувшини, перейнятися думками і почуттями своїх предків, відкрити маловідомі сторінки їхнього життя.

Вона також коротко зупинилась на основних історичних моментах розвитку архівної справи на Черкащині, діяльності розгалуженої системи архівних установ в області та проблемних питаннях сьогодення. За словами Тетяни Анатоліївни, головними проблемами Державного архіву області на сьогодні є потреба в розширенні штату та додаткових приміщеннях для зберігання фондів. Адже наявні сховища архіву вже заповнені на 97% (більше 7 тисяч фондів, що складають понад мільйон справ) та є необхідність прийняти ще близько 60 тисяч документів на зберігання.

Як відзначила голова обласної ради Валентина Коваленко, сьогодні майже кожен житель Черкащини, інших регіонів та навіть й інших країн час від часу звертається до обласного архіву з тими чи іншими запитами. Адже в його архівосховищах зберігається безцінний національний скарб, джерела унікальних знань та інформації про минуле і сьогодення нашого краю й України, свого роду «генетичний код» нації, який формує свідомість.

Голова обласної ради також щиро подякувала усім працівникам й вручила Почесну грамоту обласної облдержадміністрації і обласної ради директору закладу Тетяні Клименко та Почесну грамоту обласної ради начальнику відділу використання інформації документів Ганні Мельник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x