У Ватутіному говорили про протидію туберкульозу та СНІДу

У Ватутіному говорили про протидію туберкульозу та СНІДу

23 грудня під керівництвом заступника міського голови Дмитра Токаря в сесійній залі Ватутінської міської ради відбулося підсумкове засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу. Звичайно в кінці року прийнято підсумовувати свою діяльність, тому на засіданні аналізували стан проведеної роботи, визначали недоліки та планували свою діяльність на наступний рік. Про це «Нова Доба» дізналася у Ватутінській міській раді.

Заступник міського голови наголосив, що згідно із затвердженим планом роботи у цьому році діяльність ради проводилася за такими стратегічними напрямами: сприяння забезпеченню профілактики туберкульозу та ВІЛ-інфекції /СНІДу, своєчасної діагностики, безперервного та контрольованого лікування; сприяння розвитку національної та регіональних систем моніторингу й оцінки протидії епідеміям туберкульозу та ВІЛ-інфекції/ СНІДу, аналіз досягнення очікуваних результатів міських програм протидії епідеміям туберкульозу та ВІЛ-інфекції /СНІДу.

Секретар координаційної ради доповіла, що за звітний період було проведено 6 засідань, під час яких заслуховувалась інформація про стан поширення ВІЛ-інфекції /СНІДу серед населення міста та обговорювались шляхи вирішення проблем. Звіти про діяльність координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІД щороку заслуховуються на засіданні виконавчого комітету Ватутінської міської ради.

Лікар-інфекціоніст Ватутінської міської ради зазначила, що запобігання поширенню ВІЛ-інфекції залежить від рівня свідомості та відповідальності кожного. Особлива увага приділяються особам із груп ризику, які неможливо виявити, а потім діагностувати. Лікар-фтизіатр Ольга Сотнікова додала, що така ж проблема із захворюванням на туберкульоз. Протягом 2014 року флюорографічне обстеження пройшли 334 особи, що значно менше за норму. Це пов’язано з тим, що переважно оглядом охоплено людей працездатного віку. На завершення засідання, голова координаційної ради Дмитро Токар запропонував посилити в наступному році просвітницьку роботу щодо шляхів інфікування ВІЛ-інфекцією, особливо серед дітей, та попередити її поширення.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x