\”Батьківщина\” проти того, щоб Бюджет наповнювали за рахунок малозабезпечених громадян

\”Батьківщина\” проти того, щоб Бюджет наповнювали за рахунок малозабезпечених громадян

Фракція \”Батьківщина\” у Верховній Раді України закликає уряд не наповнювати бюджет за рахунок освітян, науковців, інвалідів та інших соціально незахищених громадян. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі \”Батьківщини\”.

\”У цьому законі є позиції, з якими ні за яких умов не погодиться жодна фракція ВР: наприклад, ніхто не погодиться проголосувати за відміну пільг на проїзд в країні, де 2 млн 830 тис інвалідів, пенсії у більшості з яких – 949 грн.\”, – прокоментував так звані бюджетоутворюючі урядові законопроекти батьківщинівець Іван Кириленко.

Також за словами Кириленка, урядовими законопроектами пропонується без згоди територіальної громади дозволити закривати соціальні об\’єкти: школи, дитячі садки і будинки пристарілих – \”за це в парламенті \”Батьківщина\” голосувати не буде!\”.

\”Батьківщина\” також категорично проти антиконституційної пропозиції уряду про скорочення на два роки обов\’язкової середньої освіти: урядом пропонується передбачити дев\’ятикласну освіту, а 10 та 11 клас зробити платними – це грубе порушення Конституції!

Член фракції також повідомив, що урядовим законопроектом наноситься величезний удар по студентству, по дітям з малозабезпечених сімей і по найменш захищеним верствам населення у сільській місцевості.

\”Величезний удар наноситься по науці: по суті, у разі ухвалення такого закону, науки в Україні не буде, оскільки уряд пропонує скасувати доплати за наукові звання та наукові ступені\”, – пояснив Кириленко.

У свою чергу уповноважений президента по правам людей з інвалідністю, батьківщиновець Валерій Сушкевич закликав уряд і парламент при доопрацюванні проекту держбюджету дотримуватись міжнародної Конвенції ООН по правам людей з інвалідністю, а саме права на життя.
За його словами, це право намагаються забрати в інвалідів законопроектами №1576 та №1577, які стосується людей з інвалідністю, учасників бойових дій, учасників Другої світової війни, \”майданівців без рук і без ніг\”.

\”Середня пенсія інвалідам передбачена у розмірі біля 900 грн.: як жити, якщо у тебе забирають останнє? Як можна людині жити, лікуватись, проходити реабілітацію? Коли говорять про бюджет виживання, то це виживання за рахунок найбільш обмежених у правах людей\”, – заявив він.

За словами Сушкевича, \”оптимізувати державний бюджет за рахунок інвалідів – це геноцид: ці люди просто не виживуть!\”.
Він також висловив обурення, що урядом пропонується забрати право на безкоштовний проїзд у інвалідів війни, інвалідів-афганців, а при цьому залишається компенсація за проїзд народним депутатам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x