Черкаська міська рада просить грошей у Кабміну для медиків та освітян

Черкаська міська рада просить грошей у Кабміну для медиків та освітян

Черкаська міська рада сьогодні на 35-ому пленарному засіданні другої сесії підтримала текст звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, у якому просить збільшити обсяг освітньої та медичної субвенцій, щонайменше, на 110,5 млн. грн. для забезпечення делегованих державою повноважень. «За» відповідний проект рішення висловилося 33 обранці.

Так, як ідеться в тексті цього звернення, у бюджеті Черкас на 2015 рік однією із найбільших проблемних питань є фінансове забезпечення основних галузей бюджетної сфери. Зокрема, показники освітньої й медичної субвенцій не забезпечують потребу у видатках закладів цих галузей у сумі понад 74,0 млн. грн.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

«Слід зауважити, що за рахунок коштів міського бюджету додатково до обсягу освітньої та медичної субвенцій спрямовано на забезпечення заробітної плати працівників бюджетних установ кошти у сумі 40,7 млн. грн. Використання власного ресурсу на покриття дефіциту освітньої та медичної субвенцій унеможливлює спрямування даних коштів на розвиток, в тому числі освітньої і медичної галузей, – зазначено у зверненні до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів. – Так, при затвердженні міського бюджету планувався фонд заробітної плати в частині індексації заробітної плати з урахуванням інфляції грудень 2014 року до грудня 2015 року на рівні 13,1 відс. У зв’язку із подорожчанням цін на продукти харчування, товари першої необхідності, а також тарифів на житлово-комунальні послуги, послуги транспорту та інше, ріст видатків на проведення індексації доходів населення в червні 2015 року в порівнянні із груднем 2014 року по галузях соціально-культурної сфери зріс в середньому майже у 3,5 рази, і, як наслідок, очікуваний дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам галузей соціально-культурної сфери за попередніми розрахунками складає близько 46,1 млн. грн., в тому числі по закладах, які утримуються за рахунок: освітньої субвенції з державного бюджету – 20,3 млн. грн., медичної субвенції з державного бюджету – близько 16,2 млн. грн. та за рахунок коштів міського бюджету – близько 9,6 млн. грн.».

Відтак, депутатський корпус просить зважено поставитись до порушених проблем та пропонує збільшити обсяг освітньої та медичної субвенцій місцевим бюджетам, у т.ч. по місту Черкаси на 110,5 млн. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x