ПриватБанк вирішив компенсувати клієнтам втрати від подвійної конвертації валют під час розрахунків за кордоном

ПриватБанк вирішив компенсувати клієнтам втрати від подвійної конвертації валют під час розрахунків за кордоном

ПриватБанк компенсує втрати клієнтів через подвійну конвертацію валют під час оплати покупок картками в закордонних магазинах, у тому числі інтернет-магазинах, якщо оплата здійснювалася в гривні, а не у валюті.

Як повідомила прес-служба банку, ПриватБанк поверне клієнтам гроші, які вони втратили через подвійну конвертацію, до 10 січня. Щоб уникнути втрат клієнтів у майбутньому, з 4 січня банк обмежив будь-які транзакції, у разі яких конвертація гривні у валюту відбувається на боці магазину.

«Багато наших клієнтів через нестійкість курсу національної валюти та специфіку міжнародних розрахунків зіткнулися із ситуацією, коли під час оплати за кордоном у гривнях з картки списувалася сума, що відрізнялася від тієї, що зазначена продавцем, – йдеться в повідомленні прес-служби ПриватБанку. – Ми вирішили компенсувати ці втрати клієнтам».

Як зазначають у банку, відшкодування всіх витрат клієнтів за закордонними операціями здійснюються у валюті (долари або євро), тому під час проведення операції в закордонному магазині в гривні відбувається подвійна конвертація. Щоб уникнути цього, більшість інтернет-магазинів дають клієнтам можливість обрати валюту оплати. У таких магазинах треба розраховуватися доларами або євро.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x