Черкаський злодій здійснив більше 10 крадіжок

Черкаський злодій здійснив більше 10 крадіжок

Правоохоронці затримали чоловіка, який «спеціалізувався» на крадіжках з гаражів та підвалів. Наразі на рахунку зловмисника 10 кримінальних правопорушень, проте працівники міліції продовжують перевіряти його можливу причетність до вчинення ряду подібних крадіжок на території міста Черкас та району. «Нова Доба» про це дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Придніпровського райвідділу міліції звернувся 63-річний черкащанин та повідомив про викрадення речей з його гаража. У своїй заяві чоловік вказав, що в нього зник радіатор від вантажівки, акумулятор, болгарка, електродриль та пила. Гараж потерпілого знаходився вкінці кооперативу, а це, відповідно, сприяло крадієві залишитися непоміченим. Експерт-криміналіст уважно оглянув замок та зробив висновок, що його було відкрито невідомим стороннім предметом, також з місця події він вилучив залишені зловмисником речові докази.
Поспілкувавшись додатково з потерпілим та з’ясувавши важливі деталі, правоохоронці розпочали пошуки непроханого гостя. Оперативники перевіряли ринки та інші місця продажу вживаних речей, проводилася робота з раніше судимими громадянами. Невдовзі до правоохоронців надійшла інформація, що місцевий 27-річний житель шукав «помічників» для вчинення крадіжок. Правоохоронці розпочали перевірку отриманих даних та встановили місцезнаходження молодого чоловіка – його знайшли в орендованому житлі та доставили до райвідділу для надання пояснень.

Підозрюваний, зрозумівши, що його викрито, зізнався у вчиненні крадіжки та розповів, що таким чином «заробляв» на життя. Він вже мав злодійський досвід, тож відкрив замок за допомогою спеціально заточених ножиць. Побачивши, що в гаражі є чим поживитися, за допомогою велосипеда вивіз крадені електроінструменти до себе додому, а наступного дня продав частину з них на одному з ринків міста, решту – здав на металобрухт. Отримані кошти він витратив на власні потреби.

Слідчим відділом Придніпровського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. У ході слідства 27-річний молодик зізнався ще у вчиненні ряду крадіжок на території Соснівського та Придніпровського районів міста Черкаси. Його причетність до решти подібних злочинів наразі перевіряється правоохоронцями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x