У смілянина украли 50 саджанців яблунь

У смілянина украли 50 саджанців яблунь

Чоловік викрав у сусіда півсотні саджанців фруктових дерев на суму близько 2 500 гривень. За вчинене йому загрожує покарання у виглядів позбавлення волі на строк до трьох років. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До дільничного інспектора Смілянського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся житель одного з сіл району. Чоловік розповів правоохоронцю, що невідома особа з території його володіння викопала і викрала п’ятдесят саджанців яблунь, які він вирощував для продажу. Оскільки присадибна ділянка в нього не відгороджена, то для зловмисника не було жодної перешкоди для вчинення крадіжки.

Взявши до уваги інформацію, дільничний провів подворовий обхід та поспілкувався з можливими свідками. Від них він дізнався, що до вчинення кримінального правопорушення може бути причетний 50-річний чоловік, який проживає в селі у своєму дачному будинку. Зібрану інформацію дільничний передав оперативникам, які направився до оселі підозрюваного. Коли міліціонери зайшли до подвір’я, то виявили частину крадених саджанців, які зловмисник ще не встиг заховати. Чоловіка застали вдома і на поставлені питання щодо крадіжки він зізнався у вчиненому, після чого був запрошений до міськвідділу для дачі пояснень.

Там підозрюваний розповів, що проживає неподалік від потерпілого і йому відомо, де останній вирощує саджанці і коли господаря немає вдома. Вранці, взявши з собою лопату, він пішов на «справу». Накопав молодих дерев стільки, скільки зміг забрати і поніс їх додому, після чого частину краденого повіз продавати в сусіднє село.
За цим фактом слідчим відділенням Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x