Живе на Алясці, книжки видає в Черкасах

Живе на Алясці, книжки видає в Черкасах

На прохання шанувальників творчості Тетяни Брукс у черкаській книгарні «Буквиця» відбулася зустріч з автором книг, які так полюбилися читачам.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Тетяна Олександрівна презентувала своїм прихильникам щойно видану у видавництві Світлани Кандич книжку «Чужой помады след».
Черкащанка Тетяна Брукс – жінка з непростою долею, педагог, психолог, кінолог, дружина, мама й бабуся. А ще вона – творча особистість.
Живе нині пані Тетяна в найпівнічнішому штаті Америки – Алясці. У її долі події перепліталися так неймовірно, що пробудили в неї бажання поділитися своїми життєвими спостереженнями з широким колом людей, утіливши їх у художні форми й образи. Так з’явилися на світ книжки новел «Ангел мой», «Стать человеку пора человечней…», «Душа». Ілюстрації до них вона намалювала сама.

Живе на Алясці, книжки видає в Черкасах

Народилася Тетяна Олександрівна в Чугуєві Харківської області. Так сталося, що батько з матір’ю розлучилися, коли їй було всього 9 місяців. Мама залишила немовля на бабусю з дідусем, а сама виїхала в Казахстан. Дідусь – бойовий офіцер, пройшов Другу світову війну аж до самого її кінця, поки не капітулювала Японія. Він саме демобілізувався й переїхав у 1965 році разом із онучкою в Черкаси. Таня закінчила Уманське педучилище, Київський педагогічний інститут. А потім були лиховісні 90-ті, заміжжя, розлучення, виживання.
– Зі мною трапилося нещастя, та й через вік мене вже не брали на роботу, – розповіла Тетяна Олександрівна. – Довелося звертатися в службу зайнятості, перекваліфіковуватися на перукаря й стригти черкащан. Мій світогляд зовсім перемінився. Акурат у той момент у моєму житті появився чудовий американський мужчина. І я поїхала з ним на Аляску.

На Алясці Тетяна Брукс закінчила тамтешню школу перукарів – щоб отримати ліцензію. І відкрила там свій бізнес. Працює зараз у досить дорогому будинкові для престарілих, робить американських бабусь красивими.
– Вони мені дуже вдячні за це, дуже багато чому мене навчили, – каже Тетяна Олександрівна. – Отож, там я заробляю гроші на те, щоб тут, у Черкасах, видавати книжки. Планую видати ще одну книжку, котра буде називатися «Записки перукаря». В основу своїх оповідань кладу реальні факти, реальних людей, але пишу з використанням містики. Хтось у неї вірить, а хтось – ні. Я виявила, що й сама володію деякими такими містичними здібностями, які й мене саму дивують.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x