Уманчанин обікрав знайомого, щоб повернути борг

Уманчанин обікрав знайомого, щоб повернути борг

До чергової частини Уманського райвідділу міліції з повідомленням про крадіжку звернувся 38-річний місцевий житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що з його нежилого будинку, який розташований в одному із сіл району, вкрали три бетонозмішувачі та бензокосу. Власник домоволодіння розповів працівникам міліції, що викрадене приладдя знаходилося в будинку, де тривав ремонт. Експерти оглянули будівлю й установили, що зловмисник проник усередину, пошкодивши вхідні двері. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.
Від свідків оперативники довідались, що напередодні ввечері до цього будинку на автомобілі приїжджав невідомий чоловік. Установивши марку машини, один із правоохоронців згадав, що в день крадіжки він бачив таку ж автівку на узбіччі дороги, коли їхав на інше місце події, яке сталося в тому ж селі. На щастя, міліціонер ще тоді запам’ятав номер автомобіля, за якими швидко вдалося встановити і його власника.
Крім цього, під час перевірки пунктів прийому металобрухту на одному з приймальників правоохоронці виявили різані частини бетонозмішувачів. Їх, як з’ясувалося, привіз молодий чоловік на тому ж автомобілі.
Працівники міліції встановили власника легковика. Ним виявився 30-річний житель Умані. Оперативники застали його вдома. На запитання міліціонерів щодо крадіжки, підозрюваний у вчиненому зізнався. Підтвердженням його причетності до кримінального правопорушення була знайдена в його оселі крадена бензокоса.
У кабінеті слідчого в райвідділі міліції зловмисник розповів, що знає потерпілого. Вже більше року той не повертав йому борг – 3000 грн. Того вечора чоловік приїхав до нього, щоб, урешті-решт, отримати свої гроші. Боржника вдома не було, і він, побачивши через вікно будівельний інструмент, вирішив його забрати, щоб таким чином компенсувати свій борг. Уже вдома три бетонозмішувачі він порізав на дрібні деталі, які потім здав на металобрухт, а бензокосу залишив для свого господарства. Отримані від продажу металу кошти чоловік уже встиг витратити.
Як повідомив начальник Уманського райвідділу міліції Сергій Башинський, слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x