Сорок пожеж на площі в 15 гектарів сталося на Черкащині

Сорок пожеж на площі в 15 гектарів сталося на Черкащині

За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології в області встановилася суха, спекотна погода, з денною температурою повітря + 29-32. До кінця тижня в лісах Черкащини переважатиме висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Причиною цьому є підвищений температурний фон без опадів.

Така погода створює передумови виникнення лісових пожеж. У зв’язку з цим в усіх лісгоспах області організовано цілодобове чергування державної лісової охорони, з метою оперативного виявлення та гасіння лісових пожеж.

За статистикою, більш як 90% лісових пожеж трапляються з вини людини. Виникнення лісової пожежі може спровокувати як необачно кинутий у сухе листя чи хвою недопалок, так і незагашене багаття. Навіть звичайний шматок пляшкового скла здатен сфокусувати сонячний промінь та призвести до займання.

Станом на сьогодні в лісах, підпорядкованих обласному управлінню, вже сталося 40 випадків пожеж на загальній площі в 15 гектарів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням утриматися від відвідин лісових масивів, а також від використання відкритого вогню в лісах та прилеглих територіях.

Нагадуємо, що під час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони. Доступ до лісів обмежується згідно розпорядження Черкаської ОДА №72 від 1.04.2014 «Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2014-2016 роки».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x