Дитячі табори Черкащини – відпочинок на будь-який смак

Дитячі табори Черкащини – відпочинок на будь-який смак

Про роботу дитячих оздоровчих таборів на Черкащині розповіли директори оздоровчих закладів. Зустріч керівників дитячих здравниць, батьків, керівництва Управління сім’ї, молоді і спорту Черкаської ОДА та журналістів відбулась в прес-центрі «Нової Доби».
Дитячі табори Черкащини – відпочинок на будь-який смак
– Цього року були значні труднощі з оздоровленням дітей, оскільки із фонду соціального страхування не надійшло коштів (а це мало бути близько півмільярда гривень). Тож, якщо раніше батьки сплачували лише 10% вартості путівки, а все інше забезпечував соцстрах, то цього року, кошти батьки сплатили, а у якості путівок вони не повернулись, – розповідає начальник Управління сім’ї, молоді і спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський. – Таким чином батькам довелося 100-відсотково оплачувати перебування дітей у таборах. Щоправда, нам вдалося безкоштовно оздоровити дітей пільгових категорій, зокрема, за ініціативи депутатського корпусу було оздоровлено дітей, чиї батьки воюють у зоні АТО. Ці діти відпочили на березі Чорного моря. У наших юних спортсменів також з’явилася можливість відпочити та оздоровитися за кордоном. Так, поляки готові приймати наших дітей на відпочинок та тренувальні збори безкоштовно – потрібно оплатити лише страховку та 50% вартості дороги.
Дитячі табори Черкащини – відпочинок на будь-який смак
Маленькі донеччани та луганчани оздоровлюватимуться в Черкасах

Як повідомив Максим Зеленський, деякі проблеми виникали із оздоровленням дітей-переселенців, оскільки ця категорія дітей у Законі «Про відпочинок і оздоровлення дітей» не внесена до переліку пільговиків.
– Проте вирішуємо і цю проблему. Адже переселенців теж є дві категорії. Перша – це діти, які разом з батьками виїхали до Черкас, друга – це діти, які виїхали на підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей. Саме для другої категорії дітей з обласного бюджету було виділено 450 тисяч гривень на їхнє оздоровлення. Ці діти перебуватимуть у таборах на території Черкащини.
Які ж саме табори є на території нашої області та чим вони можуть привабити маленьких відпочивальників розповіли директори дитячих оздоровчих закладів.

Від козацької січі – до наметового містечка
Дитячі табори Черкащини – відпочинок на будь-який смак
Надзвичайної популярності цього року набули дитячі табори патріотичного спрямування. Серед них – і «Холодноярська республіка» і новостворена «Дахнівська Січ». У подібних таборах діти пізнають основи виживання в дикій природі, катаються на конях та козацьких чайках, займаються народними ремеслами.

– Хоча наш табір відкрився лише цього року, але ми змогли скласти таку програму, яка цікава дітям. Процес відпочинку та патріотичного виховання наскільки захопив деяких дітей, що вони просяться залишитись на другу і третю зміну, а їдуть із табору зі сльозами на очах, – розповідає виконавчий директор табору «Дахнівська Січ» Людмила Цимбалюк. – У нас постійно відбуваються зустрічі з козаками із Черкащини та Вінничини, учасниками АТО. Так, нещодавно наших дітей відвідало 40 сімей, батьки яких служили в батальйоні «Донбас» і загинули в зоні проведення антитерористичної операції. Нашим дітям вдалося зробити неможливе, адже діти загблих військовослужбовців, уперше з часу їхньої втрати, почали посміхатися.
Дитячі табори Черкащини – відпочинок на будь-який смак
Цікаву програму пропонує також наметовий табір для спортсменів-веслувальників, який очолює тренер Павло Кучер. Табір являє собою кількаденний навчально-спортивний збір дітей від 9 до 16 років, під час якого юні спорсмени і відпочивають, і загартовуються. У програму збору входить переправа на човнах, ночівля на острові Чаїний у наметах, а також різноманітні тренування.

– Діти мають час і на підготовку до змагань, і на відпочинок, – зазначає Павло Кучер. – Займаються різні спортсмени на різних човнах – це і гребля на байдарках, і на каноє, і на човнах-драконах. І це дає гарні результати, адже черкаські спортсмени – чемпіони і призери всеукраїнських змагань. Фінансують наші погоди, звісно, батьки, але допомагають і спонсори. Управління сім’ї молоді і спорту ОДА подарувало нам хороші польські намети, депутат міської ради Андрій Більда – м’ячі, завдяки яким ми провели змагання «Олімпійське літо».

Є на Черкащині і табори-старожили, як, наприклад «Мрія», що уже 25 років поспіль приймає дітей працівників освіти і науки області чи скаутський табір у Виграєві, у який ось уже 20 років із задоволенням приїжджають діти не лише з Черкащини, а й з сусідніх областей.

Як зазначає Максим Зеленський, Черкащина може запропонувати дитячий відпочинок на будь-який смак (в області цього року працює 19 таборів), а в ціновій політиці такий відпочинок є набагато привабливішим за Крим, Одесу чи Миколаїв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x