На Христинівщині товариство завдало державі збитків на 1,5 мільйона

На Христинівщині товариство завдало державі збитків на 1,5 мільйона

Органами прокуратури Черкаської області вживаються заходи щодо відшкодування державі збитків, завданих через ухилення від сплати податків.

Так, рішенням суду задоволено позов прокуратури області про стягнення несплачених податків у сумі понад 1,5 млн грн з одного із товариств Христинівського району. Про це «Нова Доба» дізналася в прокуратурі Черкаської області.

З’ясовано, що 2009 року директор вказаного товариства внаслідок неналежного виконання своїх посадових обов’язків допустив включення до податкової звітності неіснуючих операцій. Унаслідок таких дій державі завдано збитків на зазначену вище суму.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

З метою захисту інтересів держави процесуальним керівником у кримінальному провадженні заявлено позов до Христинівського районного суду про відшкодування вказаних коштів, який наразі задоволено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x