Топ-5 кадрових призначень року, що минає

Топ-5 кадрових призначень року, що минає

«ВІККА-НОВИНИ» продовжують укладати рейтинги й антирейтинги року, що минає. На черзі –найгучніші кадрові призначення 2013-го. Чим здивували черкасців чиновники, спортсмени та міліціонери – Олена Берестенко розкаже.
 
Тимчасовий мер

Він щонайменше тричі поривався в мерське крісло, та посів його лише після заколоту в міськраді. Опісля відставки Сергія Одарича, керувати Черкасами узявся 60-річний комуніст Віктор Білоусов. Палкий опонент Одарича в минулому та пропагандист «соціалізму з людським обличчям», він враз продемонстрував авторитарний стиль управління. «Почистив» мерію від людей колишнього мера, сховався у своєму кабінеті й узяв за звичку звітувати перед журналістами лише на власний розсуд. Шквал критики посипався на Білоусова, як той заходився радянізувати Черкаси. Під тиском громади йому довелось відмовитись від однієї з останніх ідей – Георгіївської стрічки в середмісті. У пресі його рідко називають секретарем міськради. Зазвичай – тимчасовим мером, натякаючи на його хитке владне становище.

Столичний полковник

Цьогорічний серпень став переломним у кар’єрі сумнозвісного Валерія Дернового. На посаді головного міліціянта області його змінив київський полковник Володимир Ліпандін. Уперше та, у принципі, востаннє його мали нагоду споглядали на представленні в тому ж таки серпні. Більше на контакт із медійниками він не виходив. Про кар’єру Ліпандіна відомо небагато. ЗМІ повідомляли, що свого часу він охороняв міністра-українофоба Дмитра Табачника. У Черкаси ж перейшов, покинувши службу в Оболонському райвідділі міліції.
Ні героєм газетних шпальт, ані телевізійних сюжетів Ліпандін за час свого правління так і не стане. Тим часом його підлеглі встигнуть відмітитись скрізь: розганяючи Євромайдан у Києві та Черкасах, розбираючи палатку мирних мітингарів, арештовуючи євроактивістів тощо.

Реформатор Євмина

За часів його правління в Черкасах з’являться не лише нові проекти, а й нові слова. Як-от, «бордюризація» та «Боря-бордюр». Їх запровадять журналісти й інтернет-користувачі на позначення роботи мерового заступника Бориса Євмини. Той запам’ятається звичкою латати дороги та бордюри в негоду. Критику він сприйматиме болісно, а працюватиме повільно й неефективно. Змінить його на посаді чиновник із ОДА – Володимир Ромашов. «Борі-бордюра» немає на посаді вже четвертий місяць, а «розгерметизовані» автошляхи й досі чекають реанімації.

Фартовий Міхельсон

2013-ий став роком змін для баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи». Команда змінила чотирьох тренерів. Спортивний сезон черкаські баскетболісти розпочали під керівництвом Володимира Холопова, який прийшов на зміну Йовіци Арсіча. Згодом Холопова змінив Микола Неухацький. Той згуртував команду та передав її під керівництво Максима Міхельсона. З новим тренером помаранчево-чорні вже здобули п’ять перемог поспіль.

Одіозний Береза

Його ім’я нерідко пов’язували з провокаціями й політичними скандалами, та найбільше прокльонів від черкасців на свою адресу Вадим Береза отримав після червневої ДТП. Тоді під колесам його позашляховика загинула 32-річна жінка. Очевидці скажуть: вона переходила дорогу пішоходним переходом, а Береза їхав на червоне світло.

Очевидець: «Он шел на огромной скорости на красный свет. Он пролетел мимо, зацепил кого-то. Мы сначала не поняли, что случилось. Полетели куски бампера, он добавил газа и уехал в сторону центра. Даже не пытаясь остановиться».
Такі свідчення очевидця пройдуть повз увагу правоохоронців. Ті закриють справу, а з Берези зроблять свідка аварії. Спершу той активно відхрещуватиметься від причетності до ДТП. Згодом креатура Тулуба за чашкою кави таки зізнається місцевим журналістам у гріхах. Литиме крокодилячі сльози та розповідатиме про нелегке життя клерка.

За кілька днів розчерком пера Тулуб звільнить Березу з посади директора департаменту з суспільно-політичних питань. І того ж таки дня переведе на роботу до департаменту освіти та науки. Нині Береза вже не держслужбовець, але продовжує радіти життю. Чого не можна сказати про його жертву – Ларису Ткаченко. До свого 33-річчя жінка не дожила всього кілька днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x