У трьох районах області за добу вилучено понад 1000 кущів маку

У трьох районах області за добу вилучено понад 1000 кущів маку

Працівники Канівського міського, Катеринопільського та Корсунь-Шевченківського районних відділів міліції виявили незаконні посіви маку, загальною кількістю понад 1000 рослин. За даними фактами відкрито кримінальні провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Під час відпрацювання районів області правоохоронці виявили декілька плантацій з незаконними насадженнями нарковмісних рослин. Найбільшу кількість рослин було вилучено у 56-річної жительки одного із сіл Катеринопільського району. На її присадибній ділянці правоохоронці нарахували 813 рослин маку. Також незаконні макові насадження оперативники виявили у жителів Канівського та Корсунь-Шевченкіському районів міськвідділу, звідки вилучено 185 та 137 рослин снодійного маку відповідно.

Рослини вилучено та направлено на дослідження. За вказаними фактами слідчими відділами Канівського, Звенигородського та Корсунь-Шевченківського районних відділів міліції відкриті кримінальні провадження за частиною 1 – 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту або обмеження волі на строк до трьох років чи позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x