У Кліщенцях відзначать ювілей Старицького

У Кліщенцях відзначать ювілей Старицького

14 грудня 2015 року виповнюється 175 років із дня народження видатного українського письменника-гуманіста, класика української літератури, одного з корифеїв і фундаторів класичного українського театру, мецената й культуролога Михайла Петровича Старицького (1840-1904), уродженця с.Кліщенці Чорнобаївського району Черкаської області. Відзначити цю дату на достойному рівні вирішили на Черкащині. Для цього було створено робочу групу з підготовки до ювілею.
Про це “Нова Доба” дізналася в Черкаській обласній раді.

Засідання цієї робочої групи відбулося під головуванням Валентини Коваленко. Учасники намітили план заходів, які потрібно реалізувати для підготовки та відзначення 175-річного ювілею письменника-класика. Серед іншого, планується провести ремонт приміщення (дах, опалення) та повну реконструкцію експозиції літературно-меморіального музею М.П.Старицького в с.Кліщенці Чорнобаївського району. Проект музею представив присутнім на засіданні доктор філологічних наук Володимир Поліщук. Приміщення буде обладнане горизонтальними і вертикальними вітринами з експонатами, що стосуються життя і творчості митця.

Ювілей Михайла Старицького на Черкащині хочуть відзначити достойноТакож у рамках святкування ювілею пропонується провести на базі Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького Всеукраїнську наукову конференцію за творчою спадщиною М.П.Старицього та членів його родини. У Черкасах та Чорнобаї планується провести ювілейні літературно-мистецькі вечори. Крім того, Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Т.Шевченка обласної ради пропонується провести гастрольні тури Україною та Черкащиною з показом вистав за п’єсами М.П.Старицького. Серед інших заходів – проведення фестивалю аматорських драматичних колективів, а також тематичних виставок, уроків, екскурсій у навчальних закладах. Також планом заходів передбачено вирішити питання про присвоєння імені М.П.Старицького одній з вулиць у Черкасах та Чорнобаї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x