Для ЗНО абітурієнти можуть зареєструватися лише на 4 предмети

Для ЗНО абітурієнти можуть зареєструватися лише на 4 предмети

Цього року запроваджено деякі зміни до порядку зовнішнього незалежного оцінювання всіх охочих вступити у виші. Нововведення черкаським освітянам роз’яснила Світлана Сакаєва, директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти, до якого входить і Черкаська область. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Абітурієнт може проходити тестування не більше, як із 4-ох предметів, як і торік, – зазначила Світлана Вікторівна. – Але всі обов’язково мають здавати тести з української мови та літератури для вступу у вищий навчальний заклад. Інші предмети – на вибір, залежно від вимог обраного вишу.

Як повідомила директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти, до переліку предметів ЗНО 2015 року не включено лише два предмети, які були в попередні роки. Це світова література та всесвітня історія. Практика свідчить, що мало абітурієнтів вибирають саме ці предмети й незначна кількість ВНЗ виставляють їх у своїх правилах прийому. До того ж, знання з цих предметів перевіряють тести з української літератури та історії України.

А також змінено кількісний порядок з іноземних мов. Якщо раніше можна було здати ЗНО з однієї іноземної мови (англійської, французької, німецької або іспанської), то тепер обмеження немає. Кожна іноземна мова йде як окремий предмет тестування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x