Чорнобай: на вулицях стоять танки

Чорнобай: на вулицях стоять танки

Три дні поспіль на центральній вулиці Чорнобая стоять танки та фортифікаційні споруди. Ведуться бої місцевого значення. Поранених немає. Серед постраждалих – діти. Проте відбулися вони легкими синцями та забрудненим одягом. Адже мова йде про снігові скульптури та найулюбленішу зимову гру всіх часів – сніжки.

А почалося все зі звичайного сніговика. Як розповідає один з ініціаторів «ліплення» Артем Ющенко, ввечері вони з хлопцями, Павлом та Юрієм Мойсями, Олексієм Сорокою, Владом Калюжним, вирішили після роботи згадати дитинство та виліпити сніговика. Тим паче погода якраз дозволяє. Місце обрали, щоб їх витвір одразу кидався у вічі – клумбу центральної площі поблизу Будинку культури. Тут завжди багатолюдно, діти ходять на гуртки, отож маленьке свято буде і перехожим, і майстрам. Слово за слово і розмова перекинулася до найболючішої теми – військові дії в країні. Тому будувати почали фортецю. Першого дня вона була не дуже високою.

Чорнобай: на вулицях стоять танки

Наступного вечора будівництво продовжилося. Укріплення піднялося майже на 2 метри та обросло вежами, які прикрасили українськими прапорцями. По центру поставили вартового. Потім для підтримки бойового духу односельців поряд зліпили 2-метрового танка з тризубцем на корпусі. Пофарбували з балончика в зелений колір. Наостанок на башті прилаштували прапорця.
Працювали довго. Того вечора сніг не ліпився, тож довелося приносити воду у відрах, мочити сніг та поливати скульптуру водою, щоб довго простояла. В планах у юнаків, якщо погода не зміниться, виготовити ще щось патріотичне.
Третього дня, коли про танк та фортецю говорило пів містечка, до «військової» тематики приєдналися школярі. Вибудували барикади та влаштували справжні баталії у сніжки. З азартом вели бої до пізнього вечора. І хоча додому повернулися забрьохані, а дехто і з синцями, проте батьки були задоволені, що їх малеча провела вечір на вулиці, а не за комп’ютером.

Чорнобай: на вулицях стоять танки

Чорнобай: на вулицях стоять танки

А неподалік одного із магазинів виріс ще один танк – жовто-блакитний. Працівники «Вавілону» підхопили ідею та цілий день по черзі ліпили. Надвечір розфарбували: блакитний колір отримали з розчину зеленки, жовтий – з йоду. Ще одне з подвір’їв селища прикрашає снігове авто з національною символікою.
Невеличке свято та гарний настрій чорнобаївцям юнаки забезпечили. Сфотографуватися із скульптурами підходило багато бажаючих. Отож, зберегти витвори зі снігу до тепла вдасться. Адже згадка про них залишиться на багаточисельних фотографіях та в обговоренні в соцмережах.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x