Уманські школярі відправили на передову парафін

Уманські школярі відправили на передову парафін

17,5 кг свічок та парафіну зібрали учні школи № 3 для виготовлення пальників. Вже вкотре вони долучилися до акції «Подаруй тепло солдату». Для військових діти малювали листівки та писали побажання. Виготовленням пальників займається громадський активіст В’ячеслав Зозуля. Проте цього разу в нього не піднялася рука переплавити свічки із побажання дітей. Він передав їх бійцям на передову. Чоловік впевнений, що із таким міцним тилом наші військові обов’язково переможуть.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Вечірня Умань.

В’ячеслав Зозуля вже більше місяця займається виготовленням парафінових пальників для військових АТО. Він розплавлює парафін або віск та заливав ним банки із картоном. Такі грілки дозволяють просто в окопі легко зігріти їжу, закип‘ятити чай та зігріти руки.
Завдяки небайдужим уманчанам чоловікові вдалося виготовити та передати не одну сотню пальників на передову. Проте найбільше його вразили учні школи № 3. Вони принесли для виготовлення пальників 17,5 кг парафіну . Найбільшу кількість принесла учениця 8 класу Анастасія Бродовщук — близько 3 кг.
Уманські школярі відправили на передову парафін
– Мені допомог мій дядько. В нього вдома вже давно без користі лежав парафін. От він мені його і віддав на потреби армії, – розповідає дівчина. – В нас рідних на війні немає. Але ми всією сім’єю намагаємося допомагати бійцям АТО. Мама наша передає на передову бинти, я — парафін. Будемо і надалі допомагати наших захисникам.
Учень 3-Б класу Діма Трогин, не дивлячись на свій юний вік, уже багато знає про війну. Каже, що всю інформацію про бойові дії дізнається від батьків, вчителів, дивиться новини.

– Солдатам потрібна наша допомога, бо там, на війні, дуже важко, – ділиться з нами хлопець. – Там ідуть дощі, мете сніг. Часто нема чого їсти. Там не так як вдома, коли приходиш додому, п’єш чай та їсти в теплі, а потім лежиш в ліжку. На війні потрібно охороняти блок-пости, слідкувати за тим, щоб ворог не проник в країну. Тому наша допомога солдатам дуже потрібна.
В’ячеслав Зозуля сортируючи вміст коробок, які передали школярі, був дуже вражений їх вмістом. На цілих свічках діти писали побажання солдатам. Чоловік не зміг їх переплавити, тому просто передав волонтерам.

Уманські школярі відправили на передову парафін

– Десяток учнів принесли три коробки з наклеєними малюнками та написаними побажаннями. Добравшись до дому я їх відкрив і остовпів. Щирі дитячі малюнки, безліч свічок та ліхтарики для вояків. Сортируючи вміст коробок прочитав зроблений дитячою рукою напис «Для папи Олега! Шк. № 3! Я тебе люблю». В іншій упаковці на кожній свічці «Слава Україні! Героям слава!» Клубок в горлі, – розповідає В’ячеслав. – Я відібрав шматки парафіну та зламані свічки для переплавки для пальників, а всі цілі свічки в окрему коробку. Рука не підіймається переплавляти побажання дітей, тому передав їх волонтерам, та попросив, аби їх доставили батькові цієї дитини. Дуже вдячний їм за допомогу.

Учні планують і надалі допомагати солдатам АТО. Вони щиро вірять в перемогу України. Нещодавно на фронт вони проводили вчителя економіки Андрія Івановича. Із початком четвертої хвилі мобілізації його призвали на службу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x