До 50 тисяч зможуть отримати черкащани за культурний проект

До 50 тисяч зможуть отримати черкащани за культурний проект

У березні 2015 року експертна комісія при Черкаській міській раді розглядатиме проекти в галузі культури для надання грантів. Фінансова підтримка передбачена міською програмою виділення грантів у галузі культури Черкас. Охочим отримати допомогу з міського бюджету на реалізацію власних проектів варто поспішати й подавати відповідні заявки заздалегідь. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Документи на виділення грантів приймає до 1 березня департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 251, кім. 214. Детальніше можна дізнатись за телефоном: 37-22-82.

У міській програмі виділення грантів у галузі культури на 2013-2017 роки передбачено чимало доволі актуальних напрямків, які могли б зацікавити наших громадян.

А саме:

– гранти на поїздки для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях тощо, що відбуваються в Україні та за кордоном;
– гранти на створення культурної події;
– гранти на створення мистецьких робіт;
– гранти на видання книг, каталогів культурного спрямування.

Призначення грантів здійснюється щорічно департаментом освіти та гуманітарної політики за пропозицією Експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи. За такими напрямками: візуальне мистецтво, література, культурно-мистецький захід (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, виставка, симпозіум тощо).

Не розглядатимуться проектні заявки від політичних, релігійних організацій, установ, закладів міської, обласної комунальної власності, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також від комерційних структур.

Гранти можуть бути доповнювального та недоповнювального характеру.
Недоповнювальні гранти – це грант, який наданий грантонабувачу в повному обсязі від суми, визначеної в загальному кошторисі витрат у межах зафіксованої суми.
Доповнювальний грант – це грант, який доповнюється певною сумою коштів з міського бюджету у різному відсотковому співвідношенні до загального кошторису витрат у межах зафіксованої суми.

Відсоток виділення грантів доповнювального характеру визначається за рішенням Експертної ради.

Максимальний розмір грантової допомоги:

– на створення мистецької роботи може становити до 10,0 тис грн;
– на поїздку для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях – до 15,0 тис грн;
– на видання книги, каталогу – до 40,0 тис грн;
– на створення культурної події (недоповнювальний грант) – до 30,0 тис грн;
– на створення культурної події (доповнювальний грант) – до 50,0 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x