Цього року до черкаських вишів прийматимуть сертифікати лише 2015 року

Цього року до черкаських вишів прийматимуть сертифікати лише 2015 року

Про особливості цьогорічної вступної кампанії у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького для майбутніх абітурієнтів розповів перший проректор Василь Мойсієнко та зазначив, що вона буде складнішою за процедурою.

– Усі складнощі зумовлені тим, що прийняття ЗУ «Про вищу освіту» надало, з одного боку, автономію для вишів, з іншого боку, Міністерство освіти встановило більш чіткі норми для вступу. У своїх правилах прийому ВНЗ змогли самостійного визначати перелік сертифікатів – раніше це було преференцією Міністерства освіти. Ми встановили мінімальну межу 101 бал, серед профільних предметів – 110 балів, – розповів Василь Миколайович.
Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Ще однією особливістю цьогорічного вступу буде те, що прийматимуть сертифікати ЗНО лише 2015 року. Також цього року абітурієнти будуть вказувати пріоритетність ВНЗ і спеціальностей. Тестування з української мови, літератури та математики передбачено дворівневої складності: базового та поглибленого. Для вступу до ЧНУ достатньо базового рівня. Конкурсний бал цього року вміщуватиме вагові показники результатів ЗНО (або творчого конкурсу), бал атестата – 10% та додаткові бали: результати наукових та навчальних досягнень для призерів всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту в рамках Малої академії наук. Із чотирьох спеціальностей: «Журналістика», «Образотворче мистецтво», «Фізичне виховання», «Здоров’я людини» проводитимуться творчі конкурси:

– Для того, щоб абітурієнтам було легше зареєструватися на тестування, при університеті діє єдиний у Черкасах пункт реєстрації на ЗНО. Прийом документів у виші почнеться з 10 липня й завершиться 1 серпня для тих, хто не проходить творчі конкурси чи фізичні випробування. А ті, хто складатиме випробування, подають документи до 24 липня. 2 серпня буде оприлюднено рейтинговий список вступників, а з 8 серпня здійснено зарахування за державним замовленням, 14 – за контрактом, – повідомив начальник відділу навчально-методичної роботи Максим Гаврилюк.

Прийом документів на навчання за рівнем магістра і спеціаліста в ЧНУ триватиме з 13 по 22 липня, а з 23 по 29 проходитимуть фахові випробування. На відміну від 2014 року вступні випробування 2015 року доведеться складати при вступі на рівень спеціаліста. Також 2015 рік буде останнім роком набору студентів на рівень спеціаліста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x