Конкурс з благоустрою серед черкаських міст: шість переможців отримають кошти на подальший розвиток

Конкурс з благоустрою серед черкаських міст: шість переможців отримають кошти на подальший розвиток

На Черкащині визначать населені пункти з найкращим рівнем благоустрою за підсумками 2015 року. Переможців конкурсу відзначать грошовими преміями, що в подальшому будуть використані на розвиток комунального господарства міста, села або селища. Таке рішення було прийнято на засіданні організаційного комітету з підвищення рівня благоустрою у населених пунктах області та мотивації населення, громадських організацій у виявленні порушень.

– Загалом буде визначено 6 населених пунктів з найкращим рівнем благоустрою, – зазначив голова організаційного комітету, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль. – У конкурсі братимуть участь міста обласного підпорядкування, райцентри, СМТ та села.

Згідно положення обласного щорічного огляду–конкурсу благоустрою населених пунктів, переможцями вважатимуться населені пункти, які домоглися найкращих результатів за річними підсумками роботи у виконанні програми соціально-економічного розвитку, зокрема у: проведенні капітального та поточного ремонту житлового фонду, реконструкції, ремонті та утриманні в належному стані вулиць, доріг, транспортному обслуговуванні населення, збереженні наявних і створенні нових парків, скверів, тощо.

Як зазначив заступник начальника управління житлово-комунального господарства Андрій Липкань, в області регулярно проводяться заходи для підвищення рівня благоустрою. Зокрема, були розроблені і затверджені схеми санітарного очищення у містах: Ватутіне, Жашків, Звенигородка, Христинівка, Чигирин, Шпола, Канів, Кам’янка та селищах міського типу – Драбів, Чорнобай, Маньківка. Інспекції з благоустрою діють в містах: Черкаси, Золотоноша, Канів, Сміла, Звенигородка. Розроблено та затверджено Програми благоустрою населених пунктів в містах: Черкаси, Золотоноша, Сміла, Канів, Городище, Жашків, Корсунь-Шевченківський, Драбів, Маньківка, Чорнобай, Лисянка. У всіх містах та райцентрах області розроблені Правила благоустрою та Плани заходів з благоустрою населених пунктів.

Довідково: Виконано робіт із наведення належного санітарного стану на територіях населених пунктів: висаджено 9,9 тис. дерев та 7,8 тис. кущів; ліквідовано 972 несанкціонованих сміттєзвалища загальним обсягом 7,5 тис. м³; впорядковано 1189 братських могил, меморіальних комплексів, місць почесних поховань; облаштовано 866 в’їздів до населених пунктів; упорядковано 1138,3 га територій парків, скверів, алей та інших об’єктів масового перебування та відпочинку населення; 1725 дитячих та спортивних майданчиків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x