Черкаські студенти поділилися кров’ю

Черкаські студенти поділилися кров’ю

Акція масового донорства відбулася в Черкаській обласній станції переливання крові. Активісти студентської ради міста влаштували благодійний флешмоб «Вlood packetchallenge», учасники якого безкоштовно здають кров для тих, хто цього потребує.

Першими участь в акції взяли студенти ЧДТУ та курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.
Голова студради ЧДТУ Сергій Шмиголь розповів, що студради ВНЗ міста співрацюють з черкаським Центром дитячої онкології та гематології і про проблеми недостатньої кількості донорської крові знають не з чуток.

За його словами, молодь, яка прийшла до станції переливання крові, здаватиме кров вперше.

 – Я намагався пояснити студентам, що нічого страшного в цій процедурі немає. Я здавав кров 14 разів і чудово себе почуваю, - говорить хлопець.
За словами головного лікаря Черкаського обласного центру переливання крові Юрія Бульби, подібні благодійні акції в медзакладі проводять не вперше. До станції щотижня приходять групи людей, які хочуть безкоштовно здати кров.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Після виконання завдання флешмобу студенти ЧДТУ та Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля передали естафету своїм колегам з ЧНУ ім. Б. Хмельницького та Черкаського комерційного технікуму. На його виконання студенти ВНЗ мають 2 тижні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x