З воїнами-«афганцями» зустрілися кам’янські школярі та громадськість

З воїнами-«афганцями» зустрілися кам’янські школярі та громадськість

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав і 26-ї річниці виведення військ з Афганістану 17 лютого 2015 року в приміщенні читального залу районної бібліотеки відбулася зустріч з ветеранами, учасниками бойових дій на території Афганістану.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Андрій Плєшкань, голова районної організації УСВА Віктор Проценко, ветерани-афганці, громадськість міста, учні загальноосвітньої школи №1.
– Афганська війна це плацдарм протистояння двох світів. Війна навчила вас цінувати життя, цінувати чоловічу дружбу, цінувати порядність. Ми віддаємо глибоку шану синам нашої Вітчизни, які виконували інтернаціональний обов’язок. Чимало не повернулося з Афганістану, ми схиляємо голови перед ними, а тим, хто вижив – наша шана і повага за героїзм, – зазначив Андрій Миколайович.

З воїнами-«афганцями» зустрілися кам’янські школярі та громадськість
З воїнами-«афганцями» зустрілися кам’янські школярі та громадськість

Воїни-інтернаціоналісти своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині.
Прослухавши «афганські» пісні присутні мали змогу повернутися до тих трагічних сторінок нашої історії, ще раз пережити ті буремні часи.

Голова райдержадміністрації привітав членів районної Спілки ветеранів Афганістану з Днем вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав і 26-ї річницею виведення військ з Афганістану, яке відзначається щороку 15 лютого та подякували за організацію заходу директору районної бібліотеки Вірі Денисенко.
Бої закінчилися, а історія – вічна. Афганська війна в пам’яті людства ще буде жити довго, тому що історія написана кров’ю солдатів і матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові і моральні уроки тієї героїчної і трагічної афганської війни.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x