П’ятеро черкащан загинули торік під час сутичок на Майдані

П’ятеро черкащан загинули торік під час сутичок на Майдані

«Чорний вівторок» України – так у народі названо 18 лютого 2014 року. Саме в цей день на Майдані в Києві загинули 19 осіб. Відтак, 18 лютого стало днем національної трагедії. У сутичках 2014, протягом 18 – 20 лютого загинули 5 черкащан. Усім їм присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золотої Зірки», та, на жаль, посмертно.

Горошишин Максим Максимович

14 квітня 1989, с. Басань, Пологівський район, Запорізька область, проживав с. Грушківка Кам\’янського району на Черкащині. Похований у рідному селі.

Загинув 18 лютого 2014 року під час сутичок на Інститутській вулиці поблизу урядового кварталу. Отруївся газом від гранати. Помер у лікарні.

Пасхалін Юрій Олександрович

18 січня 1984, с. Носачів, Смілянський район, Черкаська область. Закінчив школу в Смілі. Був вихованцем школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою. В останні роки проживав у Києві, працював на приватному підприємстві комірником.

Отримав три вогнепальні поранення в спину та одне пневматичне поранення, першу допомогу було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуювали до 18-ї лікарні на бульварі Тараса Шевченка, проте врятувати його не вдалося. Загинув 19 лютого 2014 року. Похований у рідному селі.

Чернець Віктор Григорович

27 травня 1977, с. Подібна, Маньківський район, Черкаська область. Мав двох дітей.
На трасі Одеса – Київ жителями Маньківки й Умані біля села Подібна був встановлений блокпост на дорозі, аби перешкодити «тітушкам» та спецпризначенцям дістатися до столиці. Водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості 19 лютого насмерть збив 37-річного жителя села Подібна.

Паращук Юрій Григорович

1 липня 1966, Тальне, Черкаська області. Мав сина від першого шлюбу та дві прийомні доньки. На час подій Євромайдану працював столярем у Харкові.

Убитий від пострілу з даху на Інститутській вулиці, про що повідомив Ігор Швайка у твітері. Загинув 20 лютого, похований у Тальному.

Смоленський Віталій Віталійович

5 жовтня 1984, с. Фурманка, Уманський район, Черкаська область. Жив та працював у Києві. У нього залишилось двоє маленьких дітей.

20 лютого 2014 його тіло було знайдене на подвір\’ї біля Михайлівського собору. Похований у рідному селі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x