Будівництво нових пташників у Мошнах та Яснозір’ї вплине на екологію району

Будівництво нових пташників у Мошнах та Яснозір’ї вплине на екологію району

Актуальні питання збереження навколишнього середовища, що постають під час будівництва нових пташників на територіях Мошнівської та Яснозірської сільських рад, обговорили за круглим столом фахівці управління санепідемслужби, водних ресурсів, екології, ветеринарної медицини з директором птахофабрики ДП «Перемога Нова». Ініціатором такої зустрічі став голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. Участь в обговоренні взяли також представники Народної та Громадської рад, громадськість цих населених пунктів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Керівник підприємства Віктор Гринюк надав присутнім попередню екологічну експертизу, висновки про ступінь забруднення підземних вод, атмосферного повітря, відповідні експертні оцінки.

– Мета сьогоднішньої зустрічі на професійному рівні визначити рівень екологічного навантаження на села, поблизу яких розглядаємо можливість побудови нового комплексу, – наголосив на початку зустрічі очільник району.

Учасники наради, ознайомившись із детальним планом будівництва, висловили свої зауваження та пропозиції.

Відтак, екологічні та санітарні норми у попередньому проекті дотримані. Санітарно-захисна зона для птахофабрик законами України встановлена на рівні 300 метрів, а для племінних господарств і репродукторів – 1000 метрів. Нові пташники знаходитимуться на відстані 1200 метрів від людських садиб. Питання, які порушили за круглим столом представники управління екології, стосувалися рівня концентрації забруднюючих викидів на межі санітарної зони, утилізації відходів та обсягів наявного послідосховища. Крім того, начальник відділу поводження з відходами та екологічної експертизи управління охорони навколишнього середовища у Черкаській області Оксана Усіченко запропонувала розмістити на території підприємства локальних очисних споруд, що заощадить потреби в питній воді.

Зауваження до джерел водопостачання та безпеки ґрунтових вод висловили представники управління санепідемслужби.

– Ділові зауваження та пропозиції, висловлені учасниками наради, будуть враховані, – зазначив керівник підприємства. – Під час наступної зустрічі вони будуть доведені до відома присутніх.

Наприкінці, керівник району підкреслив її важливість та користь для всіх сторін, а також наголосив, що питання будівництва нових комплексів птахофабрики у районі залишається відкритим. Після того, як відповідні служби дадуть фахову оцінку пропонованому інвестиційному проекту, він буде представлений для громадського обговорення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x