Черкаські бюджетники будуть з зарплатами

Черкаські бюджетники будуть з зарплатами

Майже 47 мільйонів гривень цього року буде спрямовано на заробітні плати працівникам бюджетної сфери (лікарям, освітянам). Це передбачено змінами до міського бюджету, за які сьогодні після тривалої дискусії на сесії міської ради проголосувало 33 депутати.

У відповідному документі також передбачено виділення 23 мільйонів гривень на ремонт доріг у Черкасах, поповнення на 830 тисяч гривень статутний фонд КП «ЧЕЛУАШ» (аби розблокувати рахунки цього підприємства, надавши таким чином йому можливість ремонтувати міські шляхи). Також цими змінами заплановано 390 тисяч для компенсації пільгових перевезень на черкаських маршрутках.

Крім цього, за наполяганням голови фракції ВО «Батьківщина» у міські раді Романа Дісканта, передбачено 1 мільйон гривень на енергозберігаючі заходи для черкаських ОСББ.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

У своєму виступі директор департаменту фінансової політики Черкас Наталія Джуган повідомила, що за підсумками першого півріччя цього року міський бюджет перевиконано більше ніж 5 відсотків, що в грошовому еквіваленті становить 33 мільйони гривень. Подальше збільшення дохідної частини бюджету очікується і у другому півріччі цього року. Орієнтовно, можна говорити про 71 мільйон гривень, частину з яких використають, аби ліквідувати заборгованість по заробітних платах працівникам бюджетної сфери міста.

– Ми маємо можливість збільшити дохідну частину міського бюджету на 71 млн. грн. за рахунок акцизного податку, надання адміністративних послуг, державного мита і податку на нерухомість. У зв’язку з тим, що на сьогодні є високий рівень інфляції, ми маємо незабезпеченої заробітної плати працівникам бюджетної сфери міста на суму 46,9 млн. грн. А оскільки є лист Мінфіну, де чітко говориться про те, що жодних додаткових коштів з держбюджету не буде надходити. Тому відповідні видатки, посилаючись на статтю 77 Бюджетного кодексу України, ми зобов’язані запланувати на місцях, – пояснила Наталія Володимирівна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x