Уманські бібліотеки перемогли у конкурсі

Уманські бібліотеки перемогли у конкурсі

Кочержинська та Гереженівська бібліотеки перемогли у конкурсі «Бібліотека – громада: відкритий простір».

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Дві бібліотеки Уманського району – Кочержинська та Гереженівська – виграли конкурс «Бібліотека – громада: відкритий простір», який проводить Всеукраїнська громадська організація «Українська бібліотечна асоціація» (УБА) за фінансової підтримки фонду «Монсанто».

Згідно умов конкурсу сільські ради Гереженівки та Кочержинець зробили у приміщеннях бібліотек ремонти, провели Інтернет та надали гарантійні листи щодо щомісячної проплати за мережу.

Окрім того сільські бібліотекарі пройшли перший у столиці п’ятиденний тренінг, на якому мали змогу удосконалити навички користування комп\’ютерною технікою, ефективного використання інформаційних ресурсів та сервісів Інтернету, а також надання нових послуг фермерам та працівникам сільського господарства.

Кочержинська та Гереженівська бібліотеки перемогли у конкурсі «Бібліотека – громада: відкритий простір»
І як результат – обидва заклади зустріли 2015 рік оновленою книжковою базою та новою комп\’ютерною технікою, а користувачі бібліотеки отримали якісний безкоштовний доступ в Інтернет-мережі, а це дозволяє звичайним сільським бібліотекам стати сучасними інформаційними центрами та в рази збільшити кількість своїх читачів. Адже тепер тут можна отримати не лише цікаві книги та періодику, а й користуватися електронними бібліотеками та виходити «в онлайн».

Кочержинська та Гереженівська бібліотеки перемогли у конкурсі «Бібліотека – громада: відкритий простір»
Варто зазначити, що допомогу у підготовці необхідних документів обом закладам надали фахівці із Уманської центральної районної бібліотек, а колеги із обласного відділу – необхідні рекомендаційні листи. Свою підтримку сільським бібліотекам філіям для участі у конкурсі запропонував і благодійний фонд «Сучасне село та місто», представник якого перевірив оформлені заявки та пообіцяв бібліотекам, за умови перемоги в конкурсі, придбати багатофункціональний пристрій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x