58 сімей-переселенців отримують допомогу у Каневі

58 сімей-переселенців отримують допомогу у Каневі

В Канівському районі триває робота, пов’язана з розміщенням та соціальним захистом громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

Про це «Нова Доба» дізналася в Канівській РДА.

За інформацією, наданою управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, станом на 18 лютого 2015 року в Базі даних переміщених осіб району обліковується 89 сімей, що становить 182 особи, з яких 81 особа – пенсіонери та 32 дітей.

За словами заступника начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Малюк, відповідно до урядових постанов, проводиться виплата щомісячної адресної допомоги переміщеним особам. Нині її призначено 58 сім’ям, 9-ти сім’ям призначення триває.

Також Наталія Юріївна повідомила, що з метою підвищення ефективності інформаційно-роз’яснювальної роботи та доведення інформації до якомога найбільшої кількості переселенців, управлінням соціального захисту населення в місцевих засобах масової інформації (газети «Дніпрова зірка», «Канівчанка») та на офіційному сайті райдержадміністрації опубліковано ряд тематичних публікацій.

В рамках роботи, спрямованої на соціальний захист переселенців, здійснюється обмін інформацією з міськрайонним центром зайнятості, управлінням Пенсійного фонду щодо обліку внутрішньо переміщених громадян.

Так, зараз в Канівському міськрайонному центрі зайнятості населення на обліку перебуває 30 осіб. «Статус безробітного отримали 10 осіб. Троє осіб були працевлаштовані за направленням центру зайнятості, з них 1 особа – після проходження професійного навчання. Також одна особа знята з обліку у зв’язку з із самостійним працевлуштуванням», – розповіла директор центру зайнятості Надія Коломієць.

Окрім допомоги з питань соціального захисту та працевлаштування переселенці отримують й іншу підтримку. Зокрема, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надається психологічна та гуманітарна допомога.

Щодо розміщення переселенців, котрі прибувають в район, то слід зауважити, що найбільша їх кількість проживає на території Степанецької та Клебердянської сільської ради.

– Хотілось би відмітити та подякувати жителям сіл Келеберда, Степанці та всім жителям району за добродушне відношення до людей, які переїхали з Донецької та Луганської областей, а також окремо подякувати керівництву ПрАТ «Миронівська птахофабрика» за те, що надали можливість працювати та забезпечили тимчасовим житлом», – коментує начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Віталій Скочко.

Отож, варто відзначити, що в Канівському районі робота з життєзабезпечення переселених громадян здійснюється злагоджено та ефективно, чого вдається досягати, перш за все, завдяки координації дій служб та обміну інформацією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x