Молоді черкащани взяли участь в Тижні декларування доходів

Молоді черкащани взяли участь в Тижні декларування доходів

Молодь Черкащини прийняла активну участь у Тижні декларування доходів. Учні та студенти навчальних закладів області у творах та диспутах з працівниками місцевих ДПІ виказали власну думку про обов`язок громадян справно сплачувати податки та декларувати доходи. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.
«Податки – це майбутнє країни, тож сплачуйте все правильно! Підіймемо нашу Україну разом!», – зазначила під час акції Настя К. студентка ЧНУ ім. Б. Хмельницького та Черкаського комерційного технікуму. «Від розміру податкових надходжень залежить наше життя, яке буде покращуватись або – ні. Тому, платіть податки і буде в нас щасливе майбутнє!», – доповнила її однокурсниця Крістіна Р.

А ось маленький уривочок із твору учениці 11 класу Золотоніської спеціалізованої школи інформаційних технологій № 2 Анастасії Мачуської: «Дорогий громадянин України, задумайся про своє майбутнє і майбутнє своїх нащадків. Не підривай міст, що веде нашу країну до благополуччя і цивілізованості. Задекларуй доходи. Залишися чесною людиною…»

Учні приємно здивували працівників державних податкових інспекцій не тільки тим, що в своєму досить юному віці мають власну думку про податки, а й охоче дискутують з цієї теми.
Одна з таких дискусій відбулася в Уманській спеціалізованій школі №12, під час якої молодь жваво висловлювала своє бачення ролі податків та необхідності їх сплати. Старшокласники навіть вирішили написати спільного листа, щодо свого бачення сплати податків під час декларування. У творі учні закликали дорослих неухильно сплачувати податки та декларувати отримані доходи. Адже, як зазначають діти, майбутнє нашої країни залежить від того, наскільки її громадяни є чесними та добропорядними. Крім того, в результаті кропіткої, натхненної попередніми бесідами, роботи з-під пера дітей вилились на папір досить зрілі та змістовні думки.

Під час акції в.о. начальника Корсунь-Шевченківської ОДПІ Валерій Процик особисто провів зустріч зі студентами та викладачами Канівського училища №23. Він роз`яснив правила заповнення декларації про майновий стан і доходи, особливості декларування іноземних доходів, отриманих подарунків та спадщини. Не оминули під час обговорення і актуальної для студентів теми компенсації коштів, витрачених на навчання. «Особисто я задоволена, що податковим законодавством передбачено надання права на отримання податкової знижки за навчання на контрактній основі дає можливість частково компенсувати ці витрати», – зазначила наприкінці зустрічі студентка Наталія Легенька.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x