Двох черкаських міліціонерів судитимуть за наркоторгівлю

Двох черкаських міліціонерів судитимуть за наркоторгівлю

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 працівників міліції за вчинення тяжких злочинів у сфері службової діяльності та незаконного обігу наркотичних засобів.

Правоохоронці підозрюються у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів з метою подальшого збуту, а також у їх незаконному збуті у травні поточного року на території Смілянського району, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, а також зловживанні владою.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Слідством їхні дії кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, перевезення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, вчинене за попередньою змовою осіб).
Наразі підозрювані звільнені із займаних посад та їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x